Ograda probila prevrnuti "ford" i usmrtila Sabahudina Spahića

Ograda probila prevrnuti "ford" i usmrtila Sabahudina Spahića

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vozeći uz strmu ulicu, proklizao i udario u betonski zid, a onda se prevrnuo i zaustavio na ogradi * Vatrogasci izvukli tijelo iz olupine

Sabahudin Dino Spahić (33) poginuo je jučer oko 9.20 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Hasiba Brankovića na Mojmilu u Sarajevu. On je bio za volanom "ford eskorta" (960-E-319), koji je udario u betonski zid, a potom se prevrnuo.

Vukli ga sajlom

Od stanara obližnjih kuća, koji su bili očevici nesreće, saznali smo da je Spahić, vozeći uz ovu veoma strmu i usku ulicu, u jednom trenutku proklizao i udario u zid s lijeve strane ceste. Odbio se, prevrnuo na desnu bočnu stranu i tako klizio desetak metara unazad.
Zaustavila ga je željezna dvorišna ograda uz cestu, koja je probila automobil i zabila mu se u glavu. Vozač je, kažu očevici, još nekoliko minuta davao znake života, ali je umro do dolaska Hitne pomoći.
Nakon što su ljekari konstatirali smrt, ekipa MUP-a Kantona Sarajevo i dežurni kantonalni tužilac obavili su uviđaj. Na lice mjesta pozvani su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS koji su uništeni "ford", u kojem je prikliješten ležao vozač, vukli sajlom i tako ga odvojili od ograde. Potom su morali isijeći lim kako bi tijelo izvukli iz olupine.

Klizava cesta

Iako se pretpostavlja da je nesreću uzrokovala vožnja neprilagođena klizavoj i strmoj cesti, uviđajem i vještačenjem ispravnosti automobila bit će utvrđeni tačni uzroci nesreće.
Od komšija saznajemo da je Spahić stanovao u podstanarskom stanu u ulici Rasima Turkušića, odmah iznad ulice u kojoj se dogodila nesreća. Iza njega su ostali supruga i dvoje male djece.

Stanari strahuju za djecu

Adil Godinjak, vlasnik kuće ispred koje se dogodila nesreća, kazao je kako stanari ulice Hasiba Brankovića već godinama svakodnevno žive u strahu zbog nesavjesnih vozača koji jure cestom.
- Strahujemo za svoje i živote naše djece. Ulica je jako uska, a na nekim mjestima je nemoguće mimoilaženje dva automobila. S prvom kišom ovo je pravo klizalište. Trebalo bi hitno nešto uraditi kako bi se zaštitili pješaci - ističe Godinjak.

Član
ako je to ona cesta na koju ja mislim onda je strasno. sto se tice te ceste tu se tesko spustiti sa autom a kamoli popeti.

evo i slika
24426ab5.jpg

Član
da to nije ona ulica sto ide prema onom brdu gore na vrh se penje jednom sam se tuda spusto dok je bio jom makadam umro sam od straha nisam mogo zakociti sve klizi... ako je to ta onda nije cudo

Član
Uz ovu ulicu se nezna jeli gore ici uz ili niz nju, jos kisa padne a ti ides niz nju i naidje ti auto i drama :icon_sad:

Član
Passata dok sam vozio bez problema izasao uz ono brdo... Sada ne bih ni pokusavao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.