Oduzimanje prvenstva prolaza

Oduzimanje prvenstva prolaza

Procitah onu temu o udesu u Tuzli maloprije (ford Ka i kombi), gdje je uzrok oduzimanje prvenstva, pa me potaklo da napisem ovo...

Ako mi ima ista mrze od svega, je to kad ti neko "izleti" sa sporednog puta, i moras kociti da ga ne udaris. Jos gore je kad taj pocne da "kenja" i vozi sporije nego sto si ti isao, pa moras da se dodatno nerviras. Jos slag na tortu da bude, obicno to bude neka kanta, koja čadi iz auspuha pa hoces da se ugusis iza.

Nisam to toliko primjecivao dok nisam isao na more, valjda sto je stroziji zakon, il sto su vecinom stranci, ljudi te pustaju gdje god imas prvenstvo, staju na zebre, sve regularno, a cim si usao u Bosnu, odma ti izlecu, ja ne znam sto uopste pogleda je li ide neko s lijeve strane, kad ce sve jedno da izleti pred tebe...

Ovaj prekrsaj mi najvise smeta, i mislim da su ljudi kod nas po tom pitanju jako bezobrazni, a nedaj boze da mu svirnes ili blicnes, odma si ti seljacina koja ga uci pameti, jer on je najpametniji, jos bi se i potukao s tobom. Hajde sve, umjereno prekoracenje brzine, nevezanje pojasa, itd... ali ovaj problem je stvarno cest i nema mi nista mrze na cesti od toga.

Administrator
upravo to... ides normalnom brzinom i jos moras da kocis kad izadje u sekundi... vidi te da dolazis a on pozuri da se ubaci ispred tebe i onda se vuce kao sto si ti napisao... to je sve jedna nekultura:icon_biggrin:
a kakvo je doslo vrijeme ne smijes vise se ni buniti jer ne znas na kakvu ces budalu naletiti

I meni to isto smeta, haj' ako izleti pa po gasu i ode, al' k'o sto kazes, kad podje kenjat ispred, meni je najmrze kad gleda u mene i vidi da idem, i upori, i kad je ja priblizim, onda ispred mene po gasu, u 80% slucajeva su neke zene za volanom, to samo izlijece, ne zna mala kako krenut' ako stane, pa onda samo po gasu, izlijeci, ako ne udari, dobro je.. Tim' osobama treba oduzet ne samo vozacku, vec i auto. Sto se saobracaja tice u nas je katastrofa, jbg-a svi mi grijesimo, ne kazem da sam ja bez greske, desavalo je se i meni da izletim, da ne vidim da ide neko glavnim putem, al' ja odmah upalim cetvorke covjeku da zna da nije namjerno, i vozim brze da mu ne j*em dalje zivce.. Znaci jbg-a ko vozi, taj i grijesi, nema vozaca bez greske. Al' ima ih puno koji misle da vladaju putem, pogotovo su to likovi koji voze auta stara 20 godina i koja su trulezina ziva.. I glume neke ulicne trkace, neki dan sa ocem se vozim, i lagano 100-120 vozi covjek (ne osjeti se ta brzina u autu), istom neki sa golf 2, auto nit' je u vinklu kako treba, prop'o sav, iza njega oblak crni, u nas na zadnjem kraju, hoce da pretice, a gotov' se rasp'o, i stari ga pusti do pola auta, i onda po gasu, ostade k'o popisan, to je meni glupost, sta imas glumit nesto sa autom starim 20 godina, u nas je stvarno katastrofa!

Član
A jos kad kamion oduzme pravo prvenstva... neki dan meni u kaoniku tamo, skrecem imam prvenstvo, ide kamion dupli, lagano ubrza i ne staje, gledam i cudim se :icon_eek: :icon_eek: ulijece lola kao da je iza mene neka kolona, a nigdje nikog i onda uhvati jos tusit, vozi sredinom, pa sta mu fali da propusti auto....

Legend
Ma ja pustam sve redom... vozim polako, jer vozim i dijete od 2 godine u autu... jer ako ja ne pustam nikoga, kako onda ocekujem da mene neko pusti...

a desavalo mi se po 1000 puta da kad se krenem ukljuciti na ulicu, da lik namjerno ubrza da me ne bi pustio... a isto toliko puta se desilo da me bukvalno gurne sa ceste da bi se ukljucio pa pocne peglati...

Al se tu ne sikiram puno... prilagodim se... jer takvih ima i biti ce uvjek... samo zivce gubiti radi budala... ;)

Član
potpisujem oo ligino, i mene isfrustriraju ti potezi, ali seljaka uvijek ima, tako da iskuliraj, pusti muziku i pici

Član
Ma ima svasta kamiondzije su posebni ljudi to treba respektovati nezamjerit im ja juce vozim kroz grad oko 20 culiram uzivam u voznji jer sam prelazio neke lezece covjek iza mene kulturno svirnu ja na retr.i pokaza rukom na sat i ja ubrzam da je sviro ko sivonja i mahao rukama nebi tak da treba znati sa ljudima.a ovi sto izlecu to samo obidjem nezivcira me previse:cool:

Član
Najjace mi je kad se ubaci i malo mi fali da ga udarim i onda nako n 100m skrene to je po meni zrelo za psihijatrije... Idem sam da je bar kolona iza mene pa se ubacuješ :icon_question: U januaru sam zbog takvih morao izletati sa ceste sreća snijega pa mi nista autu nije bilo čovjek ladno na 10 m sa sporednog puta pred mene kao da nije ni gledao :icon_mad:

Legend
raymo je napisao(la):
Ma ima svasta kamiondzije su posebni ljudi to treba respektovati nezamjerit im ja juce vozim kroz grad oko 20 culiram uzivam u voznji jer sam prelazio neke lezece covjek iza mene kulturno svirnu ja na retr.i pokaza rukom na sat i ja ubrzam da je sviro ko sivonja i mahao rukama nebi tak da treba znati sa ljudima.a ovi sto izlecu to samo obidjem nezivcira me previse:cool:

Drug... moja politika je slijedeca: "Kamion uvjek ima prvanstvo prolaza", jer tesko je raspravljati ko je u pravu, kada te raznese vozilo tesko desetak tona, jer onda si u crnoj hronici... ;)

Član
Liga je napisao(la):
raymo je napisao(la):

Drug... moja politika je slijedeca: "Kamion uvjek ima prvanstvo prolaza", jer tesko je raspravljati ko je u pravu, kada te raznese vozilo tesko desetak tona, jer onda si u crnoj hronici... ;)

upravo tako, kamion, autobus, bager i slicna artiljerija uvijek ima prednost :lol:

Član
ja se nebi igrao s kamionima autobusima hahaha,dobro je lik napisao oni imaju pravo radis sta hoce :lol: