novi kvar-----

novi kvar-----

Član
E raja imam jedan problem,nerade mi duga svijetlam,mislim rade mi duga svijetla ali mi nece rucica da aktivira na onom polozaju za duga svijetla,ali blicanje mi radi,pa tak kad bas nevidim moram da drzim rucicu da bolje vidim :icon_rolleyes: ,eh sad me interesuje :icon_question: da ne rastavljam rucicu,ja mislim da je unutra pun dzavo oprugica i zajebancija,pa me interesuje bil kako mogo na dzeku sta da uradim pa da mi rade duga svijetla ili je to neki drugi kvar....Pa ako ko ima kakav prijedlog BUJRUM,a ako treba da sta i uslikam samo reci te...:cool::cool::cool::cool:

istopila ti se rucica jer su sijalice vukle previse struje, ili je jednostavno dotrajala rucica (najcesce se ovo desava kada zamjene raja fabricke sijalice od 55W sa onim od 90W)

Rjesenje, kupovina druge rucice, kod vw je to desna, ona sa brisacima (ma koliko smijesno zvucalo ali kod golfa 1, 2 i tih generacija je sigurno, ne vjerujem da su mjenjali) ili da prespojis preko releja da recimo kada palis kratka automatski se pale i duga, a prekidac poseban izvedes u kabinu za paljenje dugih, tako da ih mozes gasiti paliti po potrebi,,,

Član
Ako je u pitanju passat sa slike, problem ti je jedna mala bela plastika u ablenderu koja se istopila od pregrevanja nekih kontakata. Nema mnogo opruga ni nekih gluposti, nije ga problem rastaviti. A kao sto "zen3dom" kaze, kad resis kvar, da ti se nebi ubuduce desavao ugradi releje na svetla ili ugradi XENONE. XENON kompleti vuku manje struje, a daju mnoooooooogo vise svetlosti u odnosu na BILO KOJE halogene sijalice.

Član
Neznam zasto je prestalo da frcera,ali uglavnom ne radi,a nije to "zen3dom" desna rucica,nego lijeva rucica gdije su zmigavci,a vidjecu,mozda je onaj limic kontakta zalijepio.pogledam danas ako budem imao vremena,konto sam malo da ocistim inter kuler pumpu,neznam dali je to iko ikada ocistio....

Član
sta bi moglo da bude,do 3 hiljade obrtaja ide isto lud a cim krene preko tri hiljade nestane mi gasa nema vuce,do cega bi moglo da bude!!!!!!! :(

kao sto deyo rece safe mod, dijagnostika pravac, a rucica kod starijih vw je desna, iako na lijevu saltas (gdje su zmigavci) duga kratka, ta plastikica koja se istopi od prevelike struje je u desnoj rucici (onoj na kojoj palis brisace). Ovo je provjereno za Golfa 1, Golfa 2,,,, sad nisam rasklapao jos kod novijih (nije bilo potrebe) ali ne vjerujem nesto pretjerano da su nesto mjenjali,,,,

Član
nisam siguran za tu rucicu ali cu je sutra rasklopiti,jel koliko sam ja mogao danas primjetiti,lijeva i desna strana rucica uopste nisu povezana,pa ne vidim logiku da na desnoj rucici se nesto istopi,a da na lijevoj nesto ne radi,a nisu povezane...?

ja nisam rekao da jeste kod tebe,vec da su kod starijih vw, a ako ko zna valjda ce ti reci,a vidjeces i sam kad rasklopis.....
Pa javni gdje je da razrjesimo i za passata,heheh