Novi kineski specijalitet: "Piletina sa ugrizom zmije"

Novi kineski specijalitet: "Piletina sa ugrizom zmije"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vlasnik jednog restorana u Kini već godinama nudi svojim mušterijama kontroverzni specijalitet pod nazivom "piletina sa ugrizom zmije".
zmija-x.jpg

Reč je o jelu veoma popularnom na jugu i jugoistoku Kine, koji se sastoji od mesa kokošaka ubijenih ugrizom zmija otrovnica.
"Ovo jelo je već godinama na našem jelovniku i ono se dopada našim mušterijama", kazala je jedna od kelnerica restorana u Fošanu, u provinciji Guangdong.
"To je naše najtraženije jelo", dodala je ona, navodeći da se posle ugriza, zmijski otrov pretvara u enzim koji čisti krvne sudove i održava toplotu u ljudskom telu.
Nakon jedne tv reportaže i objavljivanja članka o ovom neobičnom specijalitetu u štampi, došlo je do negativne reakcije u zemlji gde su mnogi kritikovali ovaj "varvarski" običaj.
Prema pisanju lista "Čongking biznis dejli", lokalne vlasti su pokrenule istragu s namerom da zabrane pripremanje ovog jela.

BiT

Član
Kao sto jedu onu otrovnu ribu! Fazon je da prezivis, pa da se mozes hvaliti time! Budale prave!:icon_rolleyes:

Član
ma de ba, oni tamo kažu joj oni ameri i europljani fuj kolju piletinu, pa im sva krv iscuri i tamo vamo.. ma fuj..

a mi kažemo nisu oni nomralni ubijaju kokoske zmijama... i tako dalje u nedogled...

jebaji ih, navikli ljudi tako i gotovo...

a ona riba (ja je zovem "bombara", nije otrovna ako je zna pravi kuhar urediti i servirati, a ako bi to netko sad laik u tom bio sigurno bi par ljudi umrlo zbog toga... )

Član
ovo ko djuro u kucnim carolijama, kad prepada koku da meso bude rastresitije i mekse...tako i oni, koku prepadnu zmijom, i ona se ukoci od straha, i tako meso bude rastresitije...samo oni to jos nisu skontali...djuro je to otkrio prije njih :lol:

Član
Salle je napisao(la):
ma de ba, oni tamo kažu joj oni ameri i europljani fuj kolju piletinu, pa im sva krv iscuri i tamo vamo.. ma fuj..

a mi kažemo nisu oni nomralni ubijaju kokoske zmijama... i tako dalje u nedogled...

jebaji ih, navikli ljudi tako i gotovo...

a ona riba (ja je zovem "bombara", nije otrovna ako je zna pravi kuhar urediti i servirati, a ako bi to netko sad laik u tom bio sigurno bi par ljudi umrlo zbog toga... )
a je, tako je.. oni kolju pse i jedu i cude se nama sto svinje npr jedemo, koje se valjaju u blatu. kad sam bila u shanghaiu receno nam je u kojim restoranima i imbisima ima pseceg mesa, tako da ako hocemo ih zaobidjemo. mada i tu samo siromasnije stanovnistvo psece jede, u centru se slabo moze naci. za tu bombaru imaju restorani gdje je kuhar sposoban za njenu pripremu. moj najneobicniji specijalität je bio steak od kobe teleta. to tele se masira, dobije dnevno litru pive za piti, najizabraniju travu za pasti ma cijeli wellness tretman dok je zivo. ali 200 gr tog steaka kosta 100 eura :icon_eek: ali je ukusno bogami.. nikad njeznije meso jela nisam

Član
Kad je kinez covjek bio? Mater im kosooku :icon_mad: Plaho iz ne volim :icon_biggrin:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.