Novi Citroen C3 valja li sta, iskustva...???

Novi Citroen C3 valja li sta, iskustva...???

Član
Eto pitanje je jasno... U porodici se trazi novo auto pa da vidim sa vama sta mislite o novom Citroenu C3. Motor 1.4 benzinac sa 95 KS i automatik mjenjacem bi bio, zena bi vozila tako da automatik je neophodan a gledao sam malo i cijene sa srednjom opremom i ovim motorom cijena je 21 hiljadu KM. Ima li neko iskustva sa autom ovim, jeli neko vozio... Kakva je preglednost u autu, kakav je za po gradu? Servisi, mane...?

Prodaje se, ima ih po ulici... Na testovima dobivaju pozitivne komentare, a ti kupujes novo, tako da ti je to odlican izbor. Odrzavat ces, cijene odrzavanja su iste kao i kod ostalih, i mislim da neces imati problema sa njim ;)

Član
meni se svidila produžena šajba preglednost je odlična vozio sam ga samo je ovaj bio dizel i mislim da bi ti bilo bolje nadodat malo ako se može za dizela nije velika razlika

Član
Nazalost dizela nema sa automatik mjenjacem. Zanima me kakav je ovaj 1.4 benzinac u citroena... Jeli to neki novi motor ili onaj stari 1.4...?

Član
dobar ti je taj motor,jako zahvalan za taj auto,ugradjuje se i u 207icu, to je ta PSA grupacija,samo redovno odrzavanja,inace se taj motor voli vozit na visim okretajima,u mojoj 308ici je 1.4 vti al noviji motor od 98ks i euro 5 norme,inace nemas brige,dosta sam citao po forumima,i komso vam ima 1.4 uzeo prije 3mj,kaze da je zadovoljan,a posto je autom mora drzat,nece se forsirat,de mio rec jel taj autom sa 4brzine?

Član
Alive je napisao(la):
Nazalost dizela nema sa automatik mjenjacem. Zanima me kakav je ovaj 1.4 benzinac u citroena... Jeli to neki novi motor ili onaj stari 1.4...?

Zivahan i solidno stedljiv motor,ugradjuje se i u Mini-a,uglavnom dobar izbor,evo ti ovde link sa podacima i potrosnjom;)

http://www.autoweek.nl/auto/61194/citroen-c3-14-vti-selection