Nokia N85 - Nedostaje opcija fm transmitter

Nokia N85 - Nedostaje opcija fm transmitter

Administrator
U naslovu sve piše. Dakle na mobitelu mi nedostaje opcija fm transmitter. Čitao sam po netu da opcija nije omogućena za neke zemlje i da je potrebno promijeniti product code i zatim izvršiti update. Promijenim product code pomocu NSS i kada hoću da uradim update SW-a preko Nokia Software Update, nađe mi noviju verziju programa ali ne može da izvrši update i stalno mi izbacuje kao veza sa mobitelom je prekinuta, ugasi pa upali mobitel i poveži ponovo kablo... I to uradim i opet mi to izbacuje i neće da uradi update :)

Pa eto ako neko zna da pomogne :)

Ili neki drugi način da mi objasni da uradim :)

:cool:

Član
Evo tutorial. Ako gdje zapne, piši.

http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=24990.0

Član
izvadi memorisku karticu i formatiraj
Il ako imas garmin nekada kod mene zeza to spajanje i taj se pr javlja

Član
Ma nema na čemu. Napomena, ovo je pravilo pravila svih Nokia. Ni slučajno da probaš flashovati sa nižom verzijom sofvera. Smiješ samo sa istom ili višom. Ako npr sad imaš v31.11 ponovo možeš sa tom istom ili višom, nikad nižom. Product code takođe nije važan, ne moraš ga mjenjati kad ovako radiš, biraš koji hoćeš.

Administrator
kod mene je sad 31.002. a on mi je ponudio 31.2 koju sam i uzeo :) I odabrao sam euro 1 copper (0555817 ) pa sad idem dalje :) :) :icon_biggrin::cool:

Član
A jezik? Nemaš tu naše jezike. Trebao si Balkans izabrati neki.

I takođe pazi na ovaj RM da se podudari, imaš to negdje ispod baterije.

Evo baš sad gledam, ima Balkans Cooper and Copper. I ima Balkans No FMTx- Vjerovatno je ova druga bez transmitera. Probaj sa ovom prvom.

Administrator
Evo izabrao sam Balkans :) To sam skroz zanemario.
a RM-333 piše ispod baterije :)

Imam problema sa pkey emulatorom izbacuje grešku

Checking Windows version ...
Windows version: Microsoft
Searching for JAF install location ...
Saved winscard.dll to: C:\Program Files (x86)\ODEON\JAF\winscard.dll
ERROR: Not supported Windows version

I odakle da skinem CFW i koji?
:icon_biggrin:

Član
Ne moraš CFW (Custom Firmware). Samo koristi NaviFirm i skini ovaj Balkans Cooper and Copper. I to ćeš ti koristiti umjesto ovoga što oni pišu CFW. Koji Windows imaš? Ako je Win 7, stavi compatibility na emulator da je Win XP.

Ignoriši grešku JAF-a kad ga emulator pokrene. Pisaće Error: BOX DRIVER NOT INSTALLED.

Administrator
Uradio sam to i selektovao kako je na slici prikazano. I kada kliknem na FLASH kaze mi da pritisnem tipku za paljenje. I pritisnem, ali mi izbaci da mobitel nije pronađen.

Na ovom klipu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E6ce4A7FLJo

on klikne na MCU,PPM i td. i otvara neke fajlove. Da li ja to moram uraditi, jer na slikama to nije prikazano?

Član
To je kad ručno biraš fajlove. Kada si izabrao sa spiska telefon jesu ti pozelenili MCU, PPM? Telefon treba biti ugašen. Kad pritisneš flash onda kratko pritisneš dugme za paljenje, znači manje od sekund ga držiš, samo da se čuje klik dugmeta.