Nivo rashladne tecnosti

Nivo rashladne tecnosti

Član
Ev jedan potencijalni problem na mom pugu 307, prije par dana mi se pojavilo to da auto pisne kada ga upalim i tek krenem, kako kda dodje na rezervu ali nista ne izbaci na baord-u, e dobio sam info da moze biti kada je rashladna tec.oko minimuma pa ako je auto nagetno(a jeste bilo) da tada pisne..e sad, prije od prilike mjesec dana sam gledao nivo tecnosti i bila je na max.mada nesjecam se dali je motor bio hladan,a evo veceras je na minumumu, kada su mi nasuli na servisu antifriz prije godinu bio je na max i svaki put do veceras kada sam gledao bio je na max e jel imam razloga za brigu ili je to nesto "normalno"pa da se pojavi to odstupanje. Nema traga kapanju niti vodi igdje..
hvalaa

Član
Inače voda koja curi od vrućine motora ispari. Nije lako vidjeti gdje pušta. Pregledaj nivo vode na hladan motor. Može biti do hladnjaka, nekog crijeva, račve...A može biti i dosta gore od toga. Prati situaciju;)

Član
pa ako je nasut permant, to je "lako" upratit jel pusta, ostavi tragove zbog svoje boje... meni kada je pukla vodena i crijeva iz posude za hladanje sav motor bio roz :lol:

Član
ma nisam siguran da igdje pusta, nije mi jasno dali moze doc do oscilacije kada je motor hladan i vruc, pratit cu ovih dana da vidim sta je, ne nabija pritisak u boci, nije mastan cep..pa valjda mi nije nista strasno :D

Član
Kada se motor ugrije moze doci do toga da imas manje vode i boci za vodu, pogledaj u jutro koliko ima vode. Isto tako moze da ispari nakon godinu dana 2 deci jer ti imas na cepu ventil koji odrzava pritisak vode i preko toga on moze grijanjem hladjenjem da ispari. I kod mene svako pola godine (predjenih 15000) ispari oko 1 ili 2 deci vode i dolijem malo mjesavine antifriza i vode i rijesen problem.

Član
dosut cu mu tih mozda 1dcl pa cu pratit, a palim grijanje ali prosle god nije ovoliko opalo pa sam zato pitao ;)

Član
Limpi je napisao(la):
pa ako je nasut permant, to je "lako" upratit jel pusta, ostavi tragove zbog svoje boje... meni kada je pukla vodena i crijeva iz posude za hladanje sav motor bio roz :lol:

Zavisi gdje ti pušta. U novija auta moraš sipati permant, dosta ih se pregrijava sa običnom vodom. A ne znam nikoga tko je toliki hajvan da sipa običnu vodu;)

MTR

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Limpi je napisao(la):

Zavisi gdje ti pušta. U novija auta moraš sipati permant, dosta ih se pregrijava sa običnom vodom. A ne znam nikoga tko je toliki hajvan da sipa običnu vodu;)

ne sipa se permat vec antifriz , permant nagriza dihtunge , gumice , pumpu ....... za nove motore samo antifriz