Nesto se pokvarilo (Citroen Saxo), a niko ne zna sta!

Nesto se pokvarilo (Citroen Saxo), a niko ne zna sta!

E, ovako, imam problema sa autom, pokusao sam pomoci covjeku da upali auto preko kablova da napuni, i spojio se on na moje auto, eh imam problem da mi auto poslije toga se "poremetilo", ne radi mi kazaljka sa obrtajima na satu, ne pale mi se sve lampice, non stop mi gori lampica sa uzvicnikom u krugu, motor mi nekako cudnije radi, kao da "rokce", stvarno sam zabrinut' da nije sta opasno, obilazio sam majstora nekoliko, niko nista ne zna, dijagnostika ne pokazuje nikakve greske..

Auto je Citroen Saxo 2002 1.5 dizel!

Član
Jesi probao skroz iskopcati akumulator i ostaviti auto bez napajanja 15-ak min, pa ga onda opet utaknuti? Ako nisi probaj to prvo. Al obrati paznju kad skidas kleme i zezas se oko akumulatora, da ti kontakt ne ostane upaljen il kljuc na poziciji "bat", to ti moze zeznut elektroniku. Nadam se kad si toga kopcao na svoj akumulator, da nije bila jedna od tih pozicija upaljena, jer to ti fakat moze napravit problem...

VR6Boki je napisao(la):
Jesi probao skroz iskopcati akumulator i ostaviti auto bez napajanja 15-ak min, pa ga onda opet utaknuti? Ako nisi probaj to prvo. Al obrati paznju kad skidas kleme i zezas se oko akumulatora, da ti kontakt ne ostane upaljen il kljuc na poziciji "bat", to ti moze zeznut elektroniku. Nadam se kad si toga kopcao na svoj akumulator, da nije bila jedna od tih pozicija upaljena, jer to ti fakat moze napravit problem...

To su majstori isprobavali i nije upalilo, doduse oni su skidali po jednu klemu na par minuta samo, auto mi je bilo upaljeno kad su kablovi postavljani na akumulator, ovo me stvarno brine, jer nemam pojma kakva je steta, dal' smijem u opste voziti auto.. Jedan mi tek' sljedece sedmice nekad moze primiti auto da rasklopi pa da pregleda sta bi moglo biti, a ovo mi je stvarno hitno, nemam pojma sta da radim!

MTR

Član
pregledaj releje da nije koji ostao blokiran i osigurace

sa tih auta nije preporucljivo klemati druga auta

Član
Ja sam sa svojim Saxom klemao jarana i nije bilo nikakvih problema.

Probaj ti iskopcati jednu klemu sa akumulatora, al ostavi auto 10-15 min tako, pa onda vrati.

Ako ne pomogne, onda ce ti trebat neko strucniji da to pogleda...

Bio kod autoelektricara, pregledao osigurace svi ispravni, skidao je jednu klemu i drzao tako, nije nista pomoglo, rekao mi je tek sljedece sedmice me moze primiti da pregleda detaljno sta je u pitanju, jer mora skidati dio po dio pa viditi sta je u kvaru, opet mene brine da mi tako auto staji, haj' sto mi ne radi obrtomjer, brine me ovaj drugaciji zvuk motora nego inace... I sto je najgore da pomognes nekome napravis sebi stetu koju moras sam namiriti, a ovo izgleda nece biti jeftino!

Član
Pa ako je neki dobar elektricar ostavi, ako ne trazi boljeg, valjda imaju diagnostiku j*em ga, glupo je nagadjat ovako ?

Iz gradacca najblize sto ja znam imas u Bijeljini Drajo, za koga ja znam da ce rijesiti problem.

Član
ovo sam procitao na jednoj stranici (znaci nisam nikad probao) i ne mogu ti garantovati da li ce rijesiti problem.

* otkaci obje kleme i spoji ih kratko (+ klemu i - klemu spoji jednu sa drugom)
* vrati kleme na akumulator i stegni sarafe
* upali auto i ne diraj papucicu gasa
* pusti da auto dodje do radne temperature
* pusti da auto dodje do temperature potrebne da se upali ventilator
* kad ventilator odradi svoje ugasi auto na 15min
* upali auto i predji nekih 2km ne vrteci motor preko 3000rpm

ovo bi trebalo da rijesi problem ako ne bude nesto vec bilo crklo od klemanja

Član
Ja sam pricao s majstorom mojim, bili do sad na kafi, rekao je da moze rijesiti, i da ta zuta sto gori znaci da nesto sa instalacijom ne valja, mislim to je nagadjanje sad, al eto ako si voljan da se vozas dodji pa cemo do njega.