NEsto se desilo 15" sub

NEsto se desilo 15" sub

Veceras slusao muziku sve ok bilo kad najednom tisina , od woofera ni glasa , izvadio ga nista vidno nema na njemu , kako mogu provjeriti da li je rikno?

Moj woofer je mrtav , membrana susti isto kao da struze i spojio sam ga kako mi je "elektricar" rekao na bateriju ne daje znakove zivoga PUUU u PM , ajmo sad razlozi zasto je doslo do ovoga , Alpine Type R 15" je svirao vise od godinu na max-u nikad mu nista nije bilo na istom setupu :icon_cry:

Član
nisi ga valjda na aku spajao :D mozda ti je rako na bateriju iz daljinskog :D posto nemas ohm metar ;);)
al prvo ti provjeri pojacalo da ono sta ne zeza ;)

Član
ako woofer zapinje onda je do njega 100%...
sa baterijom od 1,5v probavas...nema potrebe za nista jace i ona ce pokrennuti bez problema svaki sub...
a zasto je riknuo...vjerovatno low tunning i eto...taj HF ionako nije neki sub...

veceras cemo tacno znati sta je sa wooferom drama mi krivo posebno sto sam ga prodavao jer sam htio uzeti type X sad mi nije ni docega dodje mi da sve prodam

Član
type r je dosta bolji od tog HF-a...nezz zasto si isao sa konja na magarca...a i kad zamjenis r-a 15" sa x-om 12" neces puno postici...pogotovo zato sto x-u treba dosta vise snage da svira kako treba...

presao sam na hf samo da imam nesto da mi svira dok ne uzmem x-a jer je hf bio povoljan za kupiti ,a sto se tice X-a slusao sam ga u nedelju kod lika u autu na slabijem pojacalo od mog i svira bas po mom ukusu a planiram da uzmem i dosta jace pojacalo jer sam cuo da taj x tek pocinje da svira na 1500rms-a

Član
Zasto je crko tesko je reci, parametara kamaru kao sto marku rece najcesce ne odgovarajuca kutija i tuning !
Ako je ona kutija od type R-a ona je tunirana na 39 Hz

A i alpine m1000 je cudo amp sprzili smo i mi na njemu 4 woofera nije mu prvi to :D

A i hifonics identican sviro na DLS CAD15 kad mu kutija odgovara i fino se nastima pojacalo svira bez problema tako da nema razloga da sumnjas na kvalitet woofera,poprilicno dobar proizvod ...

Član
zasto srljas...bolje se malo strpi pa uzmi komponentu koju si zamislio...neko tu u sarajevu dosta povoljno prodaje jednog...pretpostavljam da bi njega uzeo...pitas covjeka mozda bi i na rate dao...moje misljenje...da ne gubis lovu na kupnji/prodaji jos jednog suba...

evo ga lazna uzbuna samo se kontakt odlemio sutra woofer opet svira ali cu ga staviti u kutiju napravljenu za njeg da ne bude slucajno i ova druga nesreca u pitanju nekad , sub opet na prodaju i naravno X ostaje aktuelan

Član
Vidi u kojoj ti bolje svira pa u njoj i ostavi ona tvoja je 96litara od R-a mozes i u njoj ostavit ...

ajde vi meni nadzite musteriju dat cu i woofer i boje kutije za 150km (bez porta) samo da prodam kupuje mi se X :icon_cry:

ehehe i pretpostavio sam da je negdje neki prekid jer znam kako sam ja peglao taj woof na low tuningu i 1.5kw i nije se nikad posteno ni ugrijao. :icon_biggrin: