nekoci jedan tocak!

nekoci jedan tocak!

lijevi zadnji tocak nekoci u fiat punta 98 god.
sve sam skidao nije mokar od ulja disk pakne dobre sve uredno...kad povucem rucnu onda koci a noznu onda nece...probao sam da izbacim zrak iz sistema par puta i opet nece a ostali koce tako da nevjerujem da je do glavnog kocionog cilindra...
ulja ima dovoljno..
sad nerazumijem se najbolje al jedno sto mi pada na pamet to je ona mali cilindar ako se to tako zove sto ima svaki tocak i sto u njega dolazi ono ulje jel mozda to u pitanju??? i koliko to kosta novo???
pozz i molim bez spama...

Član
moze biti vise uzrocnika mozda ti je zakovo cilindar na tom tocku ili 5 kocioni ne propusta dovoljno pritiska na taj tocak ako imas isti koliko creva ide prema nazad 1 ili 2

vjerovatno je gumeno crijevo koje ide od metalnog crijeva do kocionog cilindra (dugo je oko 20ak cm), ono se zacepi cesto. Trebao bi provjeriti prohodnost tog crijeva, i promijeniti ga.

probaj dostelovati pakne...mehanizam za stelovanje pakni mozda korozirao,pa su udaljene od dobosa vise nego sto treba....skini felgu,batreriju u ruku,sarafciger u drugu,i koroz jednu rupu na dobosu ih dostelujes,ako nisi siguran kako ide,kod mehanicara 5min posla...probaj prvo to..

Član
Naj prije crijevo,ako nije crijevo onda je kočioni cilidar.Ako ručna radi znači da je sve u redu sa dobošem.Ručna je povezana sajlom,nije vezana za crijeva;)

Član
Onda bi ga zanosilo i vrtilo.
Meni je jedan zadnji točak kočio prije drugoga,vrtio sam se po cesti kao luđak dok nisam sredio balans u kočionom cilidru

Član
da je crijevo u pitanju desavolo bi se da blokira jer pod pritiskom ce ulje proci ali kad treba da se vrati tj popusti ne moze i tocak pocne da blokira kosto AldinShpura spomenu nek proba dostelovat ne sjecam se vise kako ide na
njima napamet nego kad vidim onda skontam kako ccccc ostarilo se :lol: