neće xp da instalira problem

neće xp da instalira problem

Član
imam neki komp od jarana stariji je moram mu windows instalirati al
neće nikako,
komp pokrene normalno instalaciju windowsa boota se preko dvda sve bude ok
i kad instalacija dođe do onog još 6min do kraja tu sve stane ugasi se hard disk i dvd i tako slika na monitoru može stajati danima i dalje ne ide,
hard disk je 20gb pokušavao kad formatiram i sa ntfs i sa fat 32 uvjek je isto,
komp ima procesor od intela neki 733mhz ram 256 sd i na slabijim sam mogo
instalirati xp na ovom neće nikako... spojio sam mu od mog kompa nov dvd do toga nije čita super....
jel neko imao taj problem,neznam šta bi mu više

Član
Pokusaj zamijenit HDD, ili ubaci bilo kakvu drugu graficku karticu. Nemoj mislit da nema veze grafika sa sistemom ima itekako takode moguce je do procesora da zaustavi sistem pri jacem operecenju.

Član
da nije problem sa onim sata modom,udji u bios pogledaj to.Ne kazem da je sto posto tako,ali moglo bi da bude

potrazi negdje koji se dio testira u tom minutu, ima odredjeni dio kad se sta testira u kom minutu, ali cini mi se da pri samom kraju on sredjuje same fajlove, a tebi se moze desiti da je hdd los (iako si formatirao u windowsu to nije dobar nacin....) pa kad krene sredjivati ono sto je vec snimio naidje na problem da ne moze naci to sto je snimio jer je snimio na bad sector, formatiraj disk u dos-u , ako se sjecas kako se to radi, trebace ti disketa sa msdos-om od win 98 ;)

Član
formatiro sam sa acronisom uvjek njega koristim,moguće da je hdd loš pa zeza,
nema ovaj komp sata mod stariji je,pokušaću drugi windows xp imam još jednu verziju mada mi je ova koju sam pokušavo da instaliram najbolje se pokazala kome god sam instaliro radi stabilno i brzo,sad opet na poso
pa javim šta ima baciću ga više sa kuće kolko me izmuči taj komp :D

sve od ovih stvari moze biti uzrok, los hdd, memorija, grafika (ako nije integracija), kablovi od hdd (IDE kablovi), a takodje i maticna.....

prati i temp procesora, mozda ga pregrije pa zakuje....

Član
zen3dom je napisao(la):
...
prati i temp procesora, mozda ga pregrije pa zakuje....

Meni se ovo desavalo x puta ... bas sa tim takvim simptomima. Pokusaj skinuti cooler sa procesorea, ocistiti ga, staviti novu pastu i ponovo sve vratiti.
Ali prvo ispitaj sve druge opcije da bezze ne rastavljas, mozda je i nesto drugo

Član
hvala na pomoći uspio sam instalirati,neznam šta je tačno pomoglo radio sam svašta,čistio cooler,dodao rama,mjenjo i neke postavke u biosu i na kraju radi :cool: