nebo mk3

nebo mk3

problem,nebo golf mk3,ovi dana je grijalo pravo,te mi se platno odljepilo s neba u autu,pokusao sam ga ponovo zalijepit,ali nakon 10ak dana opet isto.da li je neko imao iskustva stim,i sta je najbolje uraditi da se to nedesava:icon_question:

pfff nadam se da ce se neko javit s dobrim vijestima,pa da pomognu nama i ostalima,koji imaju taj problem:icon_confused:

Član
mislim da postoji vec par dobri tema vezano za taj problem, koristiti malo search

Legend
meni se desilo isto , prosle godine sam uzeo smb platno i sam presvukao s Neostik ljepilom,mozes ga kupiti u bilo kojoj prodavnici elektro i vodo materijala ili u prodavnicama lakova

prije nekoliko dana sam skinuo nebo da presvucem u kožu,toliko je jako zaljepljeno da se mora trgati staro platno ....

ako ces raditi komplet na novo uzmes 1kg do 2kg pakovanje,meni je otislo 2kg, odguli sve staro platno,onda bude neki spuzvasti sloj i njega sto vise ostrugati da bolje uhvati ljepilo

ljepilo nanosis cetkom na platno i na podlogu , kad naneses ljepilo , niposto odmah prijanjati nego pricekas 5 -8 min dok ti ljepilo na dodir ne bude djelovalo kao da je suho , e tad ima pravi ucinak ljepljena i strasno dobro drzi

naj bolje bi bilo da imas nekog pomagaca pa da ljepis u dijelovima cijelu sirinu po duzini 30 cm

odradio sam to vec,s neostikom,malo je zeznuto posto u neostiku ima benzina,pa utjece na platno,smezgura se,a ako ga pocnem zatezat,razvuce se,nemogu potrefit rupe(pricam o orginalnom platnu koje je doslo)uspio sam nekako utegnut,ali nakon 10ak dana opet isto.ev i danas,kao balon kompletno nebo,samo sto sad samo ga ponovo pritisnem i zaljepi se,a cim sunce upece opet isto:icon_mad:a miris neostika je nestao za dva dana

Legend
Mrva je napisao(la):
enesss
smrdi li koliko neostik?

ma nista,dan susenja (isparivanja) i to je to ;)

Golf 1 TDI je napisao(la):
odradio sam to vec,s neostikom,malo je zeznuto posto u neostiku ima benzina,pa utjece na platno,smezgura se,a ako ga pocnem zatezat,razvuce se,nemogu potrefit rupe(pricam o orginalnom platnu koje je doslo)uspio sam nekako utegnut,ali nakon 10ak dana opet isto.ev i danas,kao balon kompletno nebo,samo sto sad samo ga ponovo pritisnem i zaljepi se,a cim sunce upece opet isto:icon_mad:a miris neostika je nestao za dva dana

naj bolje bi ti druze bilo da sve ogulis , kupis deblji i rastezljiv materijal , platno ili koza ne vazno .... ostruzes onu spuzvastu podlogu , upravo zbog one podloge ti se sve i odljepljuje

kazem,....isto mi je po malo pocelo , odradio sve i rahat;)

ma drug to je odradeno,jedan dan sposla u auto,komplet nebo visi,ja kuci,sve rastavim,izvucem,ostruzem taj sloj,ocistim platno.i udri neostik,i ostatak price znas.nezz uzecu eko kozu,pa cu pokusat odradit.ti rece da si radio kozu,kako si uspio saviti iznad zastita sunca i na onim ruckama,cini mi se zeznutim:icon_question: