Ne kontam?

Ne kontam?

Član
Evo pratim određeno vrijeme se otvara xx tema o raznoraznim pitanjima, savjetima-Kako, sta, gdje i kada itd... No sve to ok, ako netko ne zna, a zelio bi da sazna, i da nauci nesto, ok je sto je otvorio temu da cuje savjete određenih clanova...
Eh sad ono sto ja "NE kontam" jest, to kada se tom clanu koji je pokrenuo temu kaze, kako sta, par ljudi mu kaze kako sta, dakle da mu se savjet pojedinaca, normalno njegovo je da uvazi savjet, ako hoce. Al i ne mora, eh sad meni nije jasno zasto on otvori temu, pita, ljudi mu odgovore, i on opet po svome, znaci nije mi jasno, ja ako nesto znam, ja ne otvaram temu da bih pitao druge, vec uradim onako kako mislim da je ok i nemam potrebu zamarat ljude da mi odgovaraju, jer ja to ionako necu uraditi... Fkt ne kontam takve osobe... :icon_eek::icon_question:

Član
skontao sam ja šta ti želiš reć, ali problem je što često puta ljudi znaju jedno riješenje problema, ali čekaju da vide mišljenje drugih, a njegovo pravo je da odabere svoj način riješavanja svog problema...

a ako ti je glupo što daješ nekome savjet a on ga opet ne posluša onda nemoj ni savjetovati...

Član
GOLF TZ je napisao(la):
ja u ovoj temi nista ne kontam...
Hahahah dobar si... Ukratko ti postavis temu kako da rijesis problem, mi ti odgovorimo nacin na koji ces rijesit problem, ti opet pitas na drugom, forumi li nekog drugog, e kako cu rijesit taj problem... Ono sto ja ne kontam, ako netko ne vjeruje, ili misli da mu ovdje nema tko kvalitetno odgovorit, zasto tu temu postavlja na ovaj forum... ;)

Salle je napisao(la):
skontao sam ja šta ti želiš reć, ali problem je što često puta ljudi znaju jedno riješenje problema, ali čekaju da vide mišljenje drugih, a njegovo pravo je da odabere svoj način riješavanja svog problema...

a ako ti je glupo što daješ nekome savjet a on ga opet ne posluša onda nemoj ni savjetovati...
Pa donekle si u pravu, nekada je bolje sutjeti i praviti se blento, nego odgovarati, jer ionako bezze trosis vrijeme :)

Član
moje je da pomognem ako nesto znam i uvijek cu pomoci... ako je neko nezahvalan obije se to o glavu...:D ja kad tako nesto vidim vise mu ne pomazem i to je to...:D

Član
ali ja sam mišljenja da je to sve samo stvar skeptičnosti... vi koji djelite savjete morate svoj savjet i reprezentirati i teoretski (makar logički ako ništa više) objasniti razlog zašto je taj savjet jedan od pametnijih... a to može biti iskustvo ili provjereno znanje...

eh npr, ti me pitaš kako da popraviš kompjuter, kažeš sam se ugasio!
ja ti odgovirm provjeri prvo šta je se desilo, provjeri svaku komponentu!
ili
ja ti odgovorim promjeni maticnu plocu, procesor, graficku ili ram ili pak napojnu jedinicu...
(onda) to tebi prestavlja previše posla i dešava ti se nešto čudno... onda te mi dalje pitamo i tako u nedogled...
onda ti kažeš da ti normalno upališ računar i sve ali neće windows da starta...
i onda ti ljudi kažu moraš ponovo postaviti OS, ili pak ga popraviti, ili popraviti boot-sektor...
i šta se desi, dodje neki tip i kaze jarane ti promjeni monitor, tastaturu ili miš...

bit svega što hoću da kazem kroz primjer, veoma je vazno objašnjenje problema, ali isto tako i savjet treba biti logičan...
i nevidim ništa loše što se ljudi informišu na više mjesta, jer njih očito onda taj problem sikira ali imaju uvijek u podsvijesti da se taj isti problem moze riješiti ali isto tako napraviti još većim...

Član
ovdje smo da pomazemo jedni drugima...:D kad mi 5 ljudi kaze jedno naravno da cu uvaziti njihovo misljenje...:D

Član
Salle je napisao(la):
ali ja sam mišljenja da je to sve samo stvar skeptičnosti... vi koji djelite savjete morate svoj savjet i reprezentirati i teoretski (makar logički ako ništa više) objasniti razlog zašto je taj savjet jedan od pametnijih... a to može biti iskustvo ili provjereno znanje...

eh npr, ti me pitaš kako da popraviš kompjuter, kažeš sam se ugasio!
ja ti odgovirm provjeri prvo šta je se desilo, provjeri svaku komponentu!
ili
ja ti odgovorim promjeni maticnu plocu, procesor, graficku ili ram ili pak napojnu jedinicu...
(onda) to tebi prestavlja previše posla i dešava ti se nešto čudno... onda te mi dalje pitamo i tako u nedogled...
onda ti kažeš da ti normalno upališ računar i sve ali neće windows da starta...
i onda ti ljudi kažu moraš ponovo postaviti OS, ili pak ga popraviti, ili popraviti boot-sektor...
i šta se desi, dodje neki tip i kaze jarane ti promjeni monitor, tastaturu ili miš...

bit svega što hoću da kazem kroz primjer, veoma je vazno objašnjenje problema, ali isto tako i savjet treba biti logičan...
i nevidim ništa loše što se ljudi informišu na više mjesta, jer njih očito onda taj problem sikira ali imaju uvijek u podsvijesti da se taj isti problem moze riješiti ali isto tako napraviti još većim...
Sve to ok, al evo tvoj primjer, ti mi kazes napojna, ja necu da provjeravam, jer mislim da nije, drugi mi kaze, ram, ja necu da provjeravam, jer mislim da nije, treci mi kaze monitor, ja opet necu da provjeravam jer mislim da nije... Zakljucak? Ja sam pametniji od ovih sto su se javili na temu, potrosili nesto vremena da mi odgovore svoje misljenje, ili su mozda cak i u pravu, ali ne, ja to necu da uradim jer se to meni ne cini logicno... To je problem, ako mislim da znam u cemu je kvar, onda cu pokusat sam otklonit taj kvar, ako ne znam, onda cu naravno postaviti temu tu i pitati... ;)

Član
mah nemoj se dzaba obzirat na to, jer onda takvi ljudi više potroše vremena (što im je možda cilj u njihovom dosadnom zivotu) otvarajuci teme i citajuci savjete... tako da ako jednom daš jedan savjet a ne vidiš ni izbliza poštovanje onda odjebi i šta te briga... boli te ***** za njegovim problemom, nije tvoj problem i prešutiš se...rekao si što si znao, a što on neće da riješi problem nego da se dosaduje na forumu je njegov problem...

ima u ovoj temi istine, svi nesta hoce kad im predlozis urade 5 stvar,
mislim smijesno je traziti necije misljenje ako ga ne postujes ni malo,
ja licno kad nesto ne znam, prvo pitam da vidim moze li mi ko pomoci,
probam svaku ideju ako ne ide, kod majstora i po novcaniku, kao i obicno

Član
Evo i ja ne kontam ništa.:icon_rolleyes:

Ti se malo iznervirao i misliš da ćeš ispraviti krivu Drinu. Grdno si se zajebao. Opet će doći neko i tražiti savjet, dobiti ga, a na kraju neće uraditi ništa. Eno onaj sa Golfom i turbinama i motorima i svapom motora i na kraju nije ništa uradio. Samo zajebavao ljude, a mnogi se potrudili da mu pomognu. Ja bih mu namjerno sledeći put sve kontra rekao, zato što je majmun ispao prema drugima.:icon_mad:

Član
OggyBoy je napisao(la):
Evo i ja ne kontam ništa.:icon_rolleyes:

Ti se malo iznervirao i misliš da ćeš ispraviti krivu Drinu. Grdno si se zajebao. Opet će doći neko i tražiti savjet, dobiti ga, a na kraju neće uraditi ništa. Eno onaj sa Golfom i turbinama i motorima i svapom motora i na kraju nije ništa uradio. Samo zajebavao ljude, a mnogi se potrudili da mu pomognu. Ja bih mu namjerno sledeći put sve kontra rekao, zato što je majmun ispao prema drugima.:icon_mad:
Da sam se iznervirao jesam u određenoj granici, al da krivu drinu pokusavam ispraviti, to se varas... Nego eto ne mogu shvatiti taj tip ljudi, no dobro od sada, je najbolje sto kazu ovi ne odgovarati na određena pitanja, covjek hoce da pomogne, izadje u susret odgovori potrudi se, i na kraju odjebaus :D

Pa na ovom forumu svaki dan bar po jedna "filozovska" tema, malo malo pa se neko zali, daj ba ljudi opustite se, imaju administratori pa nek oni rade svoj posao, a ne za svaku sitnicu otvarate novu temu! Otvorite temu, i onda svi udare po prici, presipaju iz supljeg u prazno, svi pametni a nista se deseva!

Član
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
Pa na ovom forumu svaki dan bar po jedna "filozovska" tema, malo malo pa se neko zali, daj ba ljudi opustite se, imaju administratori pa nek oni rade svoj posao, a ne za svaku sitnicu otvarate novu temu! Otvorite temu, i onda svi udare po prici, presipaju iz supljeg u prazno, svi pametni a nista se deseva!
:icon_question::icon_question::icon_question:

S obzirom da je internet slobodan medij, pa mogu ljudi pisati sta hoce, imaju i pravo. Ali brate, svakakvih gluposti se moze vidjeti, pogotovo glupih pitanja...