nastavak na auspuh????

nastavak na auspuh????

Član
Ljudi maloprije kod komsije u garazi slucajno vidim neku cijev duzine nekih 20 cm koja je na jednom kraju malo sira i onda se sasvim blago suzava, na tom suzenom kraju zavaren je kao poklopac i na njemu je rupa siroka kao prst mozda i bezveze onako stavim je na auspuh, kao da je pravljena za to fino naidje i dihtuje, upali on auto Golf 2 1.6d automatik a finog zvuka ljudi moji, ja drzao rukom onako a on malo gasa davao i veoma brzo se ugrije posebno kad doda jaci gas.Sta mislite da li bi zavarivanje ovog nastavka na auspuh imalo posljedice :icon_rolleyes:. Unaprijed hvala

Član
_vwfan_ je napisao(la):
Dzeniii je napisao(la):
vjrovatno da smeta motoru,,tesko izlaze gasovi na toj rupi velicine prsta i tusi motor

to sam i ja kontao ali fino se cuje :cool:

nebi ja to stavio,,em sto ruzno izgleda vidjet taj nastavčić,em sto skodi motoru...

to vjerovatno daje zvuk kao ona pista na auspuh sto čuneri stavljaju :cool:

Član
Dzeniii je napisao(la):
_vwfan_ je napisao(la):
Dzeniii je napisao(la):
vjrovatno da smeta motoru,,tesko izlaze gasovi na toj rupi velicine prsta i tusi motor

to sam i ja kontao ali fino se cuje :cool:

nebi ja to stavio,,em sto ruzno izgleda vidjet taj nastavčić,em sto skodi motoru...

to vjerovatno daje zvuk kao ona pista na auspuh sto čuneri stavljaju :cool:

Ne izgleda ruzno, a nije ni kao pista ako mognem snim tu cu ;)

Član
Ma sta ce ti to kad je VW nece nista bolji bit ni stim :lol::lol::lol:

Ima na pijaci onih jeftinih nastavaka odes i izaberes si neki lakse i ugradit a ljepse i izgleda neg to da prepravljas :icon_smile:

Član
adi187 je napisao(la):
Ma sta ce ti to kad je VW nece nista bolji bit ni stim :lol::lol::lol:

Ima na pijaci onih jeftinih nastavaka odes i izaberes si neki lakse i ugradit a ljepse i izgleda neg to da prepravljas :icon_smile:

:lol:, ma nije do nastavka imam ih 3, 4, nego se osjeti razlika u zvuku, fino se cuje;)

Početnik
ee kod mene jaran ima pola .1.0 motor

kupio nastavak u FIS -u i zavario ga odmah za lonac odmah ... zvukk extra .....

a ovo gore hmmmmm nemoj to raditi vw je to ugusit ces ga :D :D

Član
cera_1.3_12V je napisao(la):
ee kod mene jaran ima pola .1.0 motor

kupio nastavak u FIS -u i zavario ga odmah za lonac odmah ... zvukk extra .....

a ovo gore hmmmmm nemoj to raditi vw je to ugusit ces ga :D :D

Mozda na benzincu dobije malo bolji zvuk, a na dizelu tesko, ali ovo me iznenadilo kako se fino cuje, 3 decenije nisu ugusile Golfa, a da ga ugusi nastavak :lol:

Član
Ima razlike u zvuku na dieselu..s nastavkom..al nebitno.
Možda "rokče" za koji decibel,dva više..na leru.
U vožnji i na večim okretajima se ne primjeti razlika.
Bar je kod mene tak..:icon_smile: