napojna jedinica,da li ima 12V

napojna jedinica,da li ima 12V

Član
ljudi boziji zene moje:D interesuje me da li na napojnoj jedinici oni dzekovi za HDD imaju snagu od 12V,ako imaju onda imam nekih fix ideja za kuce:icon_smile:

Član
na njima imas
+12V
+5V
i dva grounda haman
znaci imas

EDIT: nije ti snaga u voltima,nego u wattima
P=U*I
W=V*A
P-snaga u wattima
U-napon u voltima
A-struja u amperima
sa strane napojne imas max amperazu koju izbacuje na odredjenom naponu,obrati paznju na to,da ti potrosac nije jak za nju
i jel to i ti hoces kopcat auto-pojacalo u kucu:lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Molex_connector

et ti seme,pa vidi:icon_smile:

Član
pojačalo od auta se ne isplati spajati nije to to a napojna lako pregori jer niko ne navodi stvarnu snagu W
sve su neki napuhnai brojevi možda ona skupa napajanja da su pouzdana za takvo šta ja sam dosta to isprobavao
i nikad nije sviralo ni približno dobro ko kućno pojačalo....

naveli su ti kolko je napon,i još ako hoćeš da upališ napojnu moraš prespojiti zelenu i crnu žicu ili staviš pekidač na njiha
pa tko pališ ;)

Član
ok hvala obojici ajd valjda necu kucu zapalit,,,a edoze jest planirao sam autopojacalo,po nekoj teoriji railo bi to.imam struju imam dobru zvucnu karticu imam zvucnika kamaru u sobi:icon_smile:

Član
Dzeniii je napisao(la):
ok hvala obojici ajd valjda necu kucu zapalit,,,a edoze jest planirao sam autopojacalo,po nekoj teoriji railo bi to.imam struju imam dobru zvucnu karticu imam zvucnika kamaru u sobi:icon_smile:

Probali mnogo genijalci i experti bez razmisljanja sta se moze desiti (i kako je to dobro za amp)
FireExtinguisher.jpg

Član
Ja sam sebi to spajao u kuci preko napojne,znaci auto pojacalo u kuci svira ono dobro gruha sve to stoji al jbg nije to to al opet mozes ti to spojit nije to problem al moras pazljivo sve,imam ti cak i upustva kako napravit takvu napojnu ako trebas javi se na PM ;)

Član
Daj moze li mi neko..pomoci ..da spojim auto pojacalo..na comp..spajao sam normalno na napojnu jedinicu..i radilo..ali kad pojacam malo vise..ugasi se napojna.i tako stalno...vec 2 napojnne sam sj*ao..do sad...! pa ako ima neko neko rjesenje..da mi pomogne..sta trebam uradit..ili neki drugi nacin napajanja...hvala unaprijed!

BHT Ovisnik
pa garant ti nije neka konfiguracija,a napojna slabija,kupi bolju napojnu,meni je polga godine do godinu tako sve ferceralo,dok nisam prodao pojacalo:icon_smile:

Član
Samo ne razumijem zasto bi spajali auto pojacalo u kucu ?

Kucno pojacalo je i jeftinije i bolje nego bilo sta sto uspijete tako nakarikati.

Ja sam nekog pioneer-a kupio za 30 km, oce prozori da poispadaju :icon_smile: ima 400w RMS

Al recimo najjeftinije ako hocete malo bolje da bude jeste kvalitetniji 2.1 sistem za comp, recimo logitech 2.1 kosta mozda 40 km a ima solidan zvuk, ali ga onda rastavite i osjecete njegov "woofer" pa sastrane stavite neki osrednji woofer namjenjen za auto, samo da ima veliku osjetljivost i to ima da vam trese stvari po kuci. A ako hocete jos malo kvaliteta, onda sklepate neke dvije kutije bilo kakve dimenzije i u njih ubacite bilo koje srednjake, i malo bolje visokotonce.

E to sve zajedno ce da kosta cca 100-150km ako radite sami onda i manje, ovo je da platite nekom da vam napravi kutije.

Ili treca solucija, logitech "X" sistem, bilo koji samo da ima oznaku X i THX certifikat i to dodje mozda 150.

I dolazice vam komsije redovno da vam se nacestitaju nove godine :D:D:D

Član
CoL3 je napisao(la):
pa garant ti nije neka konfiguracija,a napojna slabija,kupi bolju napojnu,meni je polga godine do godinu tako sve ferceralo,dok nisam prodao pojacalo:icon_smile:

ma jaka je napojna ..ali citao sam negdje..da se treba nesto prepravljat..i to ..:S nezz:icon_question: