RS TURBO je napisao(la):
Pa uzmi subler i vidi koliko je debeo, jbga za napajanje sa akumulatora mora bar biti precnik 10mm ako hoces da to bude kvalitetno i da ti se nebi grijao i topio kabl i normano da mozes dati pojacalu dovoljno struje da bi moglo raditi kako treba (da ima MAX snagu) isto vazi i za masu, mora biti isto minimalno 10 mm debljina kabla. Sto se tice osiguraca min 20A ili 30A. Ovaj kabl sto ide sa CD playera (sa + antene) za pobudu pojacala ti ne mora nesto ekstra biti debeo, moze od pola kvadrata do kvadrat biti, i cinceve imas kupiti i to je to...
Auu nema 10, 5 ima sigurno i ovaj plavi mi je iste debljine, cinceve imam, samo te nisam razumio gdje osigurac da stavim???
Druze da te jos nesto priupitam; neki dan sam prikljucio woofer bez pojacala na 1 izlaz, pojacam i radi tako mozda 10-15 min. i onda mi pocnu stekat zvucnici naprijed a prije nisu, e veceras sam woofer spojio na 2 izlaza, jednu zicu s jednog, drugu s drugog i vozao sam se dugo, pojacano poprilicno i nije nista trokiralo.Smije li tako ostati dok ovo spojim po propisu??
Hvala
PS: Sad se sjetih, kad smo skidali ovo s komsijnog auta, ove zice sto su isle na akomulator, ona sto je isla na + sve je po njoj nesto bijelo bilo skoro pojelo klemu, jl moze biti da je do debljine tog kabla?