MSN problem

MSN problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naime novi sistem stavio xp sp3 i novi msn instaliran radi bez problema ali kamera nece niti se moze otici tamo u podesavanja zvuka i video non stop isti problem jel ko to uspio rijesiti:icon_rolleyes:

ma sve zivo treci put od jutros obaram sistem na tom pc-u i na njemu nece ni naopako kamera

sve je instalirano sve i jedna moguca verzija msn kamera radi upali se preko windowsa ali preko msn nema sanse samo nije moguce pokrenuti postavke zvuka i videa

Član
http://download.live.com/?wa=wsignin1.0
pokusaj skinut ovu verziju msn-a,i onda probaj,a prije toga provjeri kameru na Skype-u,da vidis dal je s njom sve ok

ArminM je napisao(la):
http://download.live.com/?wa=wsignin1.0
pokusaj skinut ovu verziju msn-a,i onda probaj,a prije toga provjeri kameru na Skype-u,da vidis dal je s njom sve ok

ja servis racunara imam i internet klub tako da se oko ovog bas razumijem ali na ovom jednom ludom pc-u nece ni naopako nema sta nisam pokusavao evo uspio sam otkljucati opcije podesavanja nekako je pustio sad moram jos cackati da proradi ovo je posao od cca 3 min a danas mi se zalomilo pola dana nece ni naopako

posalji mi na pm svoj msn da te add pa da probam s tobom na cam ako imas ti instal je

Član
Ako si skinuo ovu zadnju verziju msn-a sa ovog gore linka sto je kolega postavio, onda bi trebalo raditi, a jesi mozda pokusao sa drugom cam, ili da zamjenis tu cam sa nekom drugom, ako je internet caffe u pitanju...

Član
ako je provjeri na Skype-u i radi,onda mora i na msn-u,ja sam curi instalirao na njen racunar,isto nije htjelo,nekad joj se mrznula slika,svakakvih gluposti bilo,nije htjelo,dok nisam install ovaj msn,gore sa ovog linka,,tad je sve proradilo;)

Član
Problem sa kamerom se desava cesto (meni isti problem i na Visti i na 7ici sa 2 razlicite kamere NOVE) i na kraju obrisem bilo koji drajver za cam i onaj sto mi sistem dodjeli i sam izaberem od drajvera koje ima sistem u sebi (racunajuci koji je za moju kameru) nadam se da si shvatio o cemu pricam!

Član
ArminM je napisao(la):
ako je provjeri na Skype-u i radi,onda mora i na msn-u,ja sam curi instalirao na njen racunar,isto nije htjelo,nekad joj se mrznula slika,svakakvih gluposti bilo,nije htjelo,dok nisam install ovaj msn,gore sa ovog linka,,tad je sve proradilo;)

Ja ne vidim da je igdje spomenuo da radi na skyp-u... :icon_question:

ko ima od vas cam instalisanu da mu radi trenutno nek me add na msn pa da probam sad jel ok sve nece od mojih vamo su.... niko da upali nemaju neta limit pri kraju :lol::lol:

mirza_nrg@hotmail.com

Član
ErRoR je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Ja ne vidim da je igdje spomenuo da radi na skyp-u... :icon_question:

nije,ali moze provjeriti kameru,to sam mislio,nije on ni spominjao Skype;)

Član
Ma meni se desavalo da je prepozna sistem a ne msn, a skype da (koji ne koristim ali install kao tester), pa onda instaliram oficijalne drajvere prepozna msn ali nece ucita samo beskonacno ucitava a kad pokrenem editor njen oficijalni pise da je nema, ma muke isusove prave, pa kus' dalje kad sam na kraju kupio i 2 kameru i opet isto.
I na kraju uradim to sta sam napisao i rijesim (a prethodno iz registrija obrisao stari drajver jer se nije htjeo potpuno uninstalirat!!!)

Član
jesi li ti instalirao sve codece? da ti nije smanjen zvuk u msn? jbg nesto nevalja probaj ponovo sve ispocetka ako si sve uradio kako treba

imao sam sinoc isti problem,izbrisem instaliranu verziju(koja je bila na hrvatskom jeziku) i instaliram ponovo(engleski jezik) i radi normalno,,a isto nisam mogo pokrenuti video;);)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.