mrezna kartica

mrezna kartica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
jel moze pomoc da mi neko nadje mreznu karticu za laptop: IBM Think Pad R50e znaci imo sam internet odkako sam ga bio kupio i sestra mi je nesh zeznula i sad mi je izbrisana local area network i nemogu nikako da je nadjem..skido sam nekih dosta drajvera ali nemoze nijedan..moze mi wirelles internet ali adsl nikako..hvala

i da jos nesh skino sam everest tacnije 2 vrste ali mi nijedan nije naso drajver za mreznu..nekontam koji je razlog laptop je u pitanju pa ako ko zna ili da mi moze skinuti drajver..

ako je driver instaliran vec u kompu ne bi trebao biti problem da ga opet sam komp nadje, idi na device manager i vidi kako stoji ta mrezna, kao nepoznata, pod uzvicnikom ili crveni x
Ako si sistem instalirao na novo onda moras naci driver, evo pokusacu ja naci neki ali kod ibm laptopa je obicno Intel PRO 100
Hajd javni sta je tacno u device manager

ev i link s svim drajverima za tvoj komp, za svaki slucaj, oficijalna hehehe
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-55042.html

Član
na device menager je samo ocitalo evo ovo network adapter:Intel(R)PRO/Wireless 2200BG Network Connection
znaci nemogu nikako da nadjem za adsl ima mi samo za wireless internet..

znaci tebi je drajver ok ako je samo zelenkasta ikonica u device manageru.
Idi na Control Panel/ Network Conection / tu bi ti trebala biti ta mrezna karta, desnim na nju pa properties, pa imas kvakicu da zakacis da ti stoji ikonica dole u dnu kad je konektovana
Ovo gore je wrl mrezna, a ima li ti ista zuto, unknown device ili slicno
Hajd baci sliku device manager ako nije frka, print screan

G

GoPlay

ovo PCI modem sto ti pise .. to ti je driver od obicnog modema telefonskog za zicu ne za ADSL :)
nego dial up :)

za network otidji u kontrol panel i tamo idi na add hardware pa nek sam racunar pretrazi da viadis sta ce ti izbaciti pa onda ganjaj po tome :)

Član
xzone treba ti ovaj PRO 1000 ili 100 driver, najlakse ti je da nadjes drivere tako sto okrenes laptop, i na pocetnoj izaberes tacan tip i model, ne mozes fulat. Uglavnom, skinuo si ?, jesi li instalirao, u cemu je fazon ?

Član
a znam da je od obicnog modema zato ga i nisam instaliro a iso sam vec add hardware ali nemoze nikako

Član
Treba ti mrezni driver, jer hoces preko toga na net, jelde ? Eh, ono gore sto sam spomenuo, skini oba i stavi na desktop. Pokreni oba, jedan za drugim, ali pazi, on ce ti samo extractovat drivere, nece instalisati. Kada bude extractovao, pitat ce te gdje zelis extractovati setup. Mozes ostaviti na default, ili na desktop da ti je lakse. Obicno extractuje u C:\DRIVERS Pokusaj pa javi ;)

Član
SamiRX-8 eh evo uspio sam ga naci..hvala svima na pomoci konektovo sam se i sa laptopa na internet...bio sam sve skino i instaliro ali ga nikako nije htjelo ocitati i ponovo skinem i install kad primi...extraktovalo se sve u C:\DRIVERS ....hvala punoooo

Član
Nema na cemu, zivaj :cool:, uglavnom tako ti je kod lenovo laptopa napravljeno, skoro sve ih moras extractovati, pa onda rucno trazit i instalisati, sada znas, sretno ;)

Član
xzone je napisao(la):
nisam znao da se mora rucno traziti..hvala jos jednom..

Pod ovim rucno mislim da dodjes u C:\DRIVERS pa ih nadjes, jer su tako napravili, driver se extractuje, i onda ti nadjes setup, i ja sam se posteno namucio, dok nisam zastao i procitao sta mi kaze, vidim ja idem svaki put next, ono zacas zavrsi, reko nemoguce da ovako brzo instalise a nista se ne desava... od tada citam vise kada radim sa novim stvarima :D

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
xzone je napisao(la):
nisam znao da se mora rucno traziti..hvala jos jednom..

Pod ovim rucno mislim da dodjes u C:\DRIVERS pa ih nadjes, jer su tako napravili, driver se extractuje, i onda ti nadjes setup, i ja sam se posteno namucio, dok nisam zastao i procitao sta mi kaze, vidim ja idem svaki put next, ono zacas zavrsi, reko nemoguce da ovako brzo instalise a nista se ne desava... od tada citam vise kada radim sa novim stvarima :D

i ja kontam nemoguce da zavrsi ovako brzo al hajd reko instaliram i nigdje ga dok mi nisi reko rucno i odem u C i nadjem drivere i gdje extraktovalo i tu rucno instaliram..evo sad sam sa laptopa na netu extra fercera..

Član
Lenovo je lenovo, jest mozda zezancija oko drivera, stvar navike, ali kvalitet i ostalo na duge staze je ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.