Mozda crkla TURBINA(pomoc)

Mozda crkla TURBINA(pomoc)

Član
Imam jedan problem u zadnih par dana mi se desilo dva puta da mi auto nece od jednom da vuce,gonim ga trecom obrtai se ponasaju kao km/sat nikako ne vuce,kao da mu turbina ne radi....
Tad sam mislio da je do goriva ali juce mi se desi ista stvar,nema snage nikako...nemoze prvom da zaslajfa onda mos mislit,pa me zanima zna li neko od vas ista o tome.....da nije do elektronike nesto,ili je ipak crkla turbina(nedaj boze,sto mi je jedan majstor vec rekao da je moguce)

Član
meni je gubio snagu iznenanda na otprilike 3000 -3500 rpm i posle toga se ponaša ko da nema ni 50 ks, ja ga u vožnji upalim ugasim i opet po gasu i auto se ponaša normalno do tih nekih 3000 rpm,

Nije mi bila crkla turbina nego se zaprljala i uključivao se neki SAFE MOD koji navodno turbinu čuva da ne prepunjava, ja očistio turbinu 150 km platio i opet furao.....znači ne mora da znači da je crkla.....;)

nije ti crkla:D
al mogla bi ako je je predas u ruke nekom nesposobnom..kao sto sam ja uradioo..:icon_sad:

hahha...nova 250...hahha

600eura jaranee..i to kad naides to je jeftino..

Član
M A R E X je napisao(la):
Da upravo sam cuo da je ciscenje 150 km a nova 250 km nemoguce da je toliko jeftina :icon_question:

Čišćenje je 150 KM

Nova ti je oko 1100-1500.....

a reparacija u užicu od 250-500 eura ......neznaju koliko će biti dok im ne odneseš...

100% provjereno.....jer sam prije 10 mjeseci mijenjao na ovom drugom autu (crvenom) turbinu i imaš informaciju iz prve ruke....platio turbo 1160 KM u Sarajevu kod aerodroma neki servi mislim da se zove Swedish turbo service, prešao dosada sa novim turbom oko 15-16 hiljada nema nikakvih problema...

sretno

Član
600 eura.....Uuuuuuuu j*.
Najvjerovatnije da cu za koju dan na dijagnostiku pa ako bude to toga ice na ciscenje kod komse on radi elektroniku a radio je jednom poznaniku i cjena je bila tacno 150 km

Član
600 eura.....Uuuuuuuu j*.
Najvjerovatnije da cu za koju dan na dijagnostiku pa ako bude to toga ice na ciscenje kod komse on radi elektroniku a radio je jednom poznaniku i cjena je bila tacno 150 km

Jbg drug, hoćeš da voziš passonju....:icon_smile: to košta....:icon_smile:

Ma nema više jeftinog održavanja, sva ova auta novije generacije su stvarno preskupa za održavat,:icon_sad:

Član
reparacija 17-tke u uzicama je do 400 Eura... ja sam imao najtezi oblik "povrede" turbine i platio sam 360 Eura.

To ciscenje zaboravite ;)

tebi sretno

Član
za takvo auto prvo odes na dijagnostiku al ne kod svakakvih shabana.... mi rijecima ne mozemo ni priblizno znati... koji su pravi simptomi... da bi pronasli neko rijesenje :D

Član
nisi naveo koje je auto ... ili ja nisam vidio nego da ti kazem da sam imao slicno iskustvo ... auto nije vuklo i nije moglo vise od 120 da ide ... da bi se ispostavilo da je bos pumpa ...

Član
elmo je napisao(la):
Da upravo sam cuo da je ciscenje 150 km a nova 250 km nemoguce da je toliko jeftina :icon_question:

Čišćenje je 150 KM

Nova ti je oko 1100-1500.....

a reparacija u užicu od 250-500 eura ......neznaju koliko će biti dok im ne odneseš...

100% provjereno.....jer sam prije 10 mjeseci mijenjao na ovom drugom autu (crvenom) turbinu i imaš informaciju iz prve ruke....platio turbo 1160 KM u Sarajevu kod aerodroma neki servi mislim da se zove Swedish turbo service, prešao dosada sa novim turbom oko 15-16 hiljada nema nikakvih problema...

sretno

Gdje si radio ciscenje?