Motorić ventilacije .

Motorić ventilacije .

Član
Zna li neko da li se moze popraviti motoric ventilacije ili valja kupit novi na otpadu ? Motoric radi ali povremeno se javi pistanje (cviljenje) , nekad se pomalo cuje , a nekad zapisti jako pa moram ugasit i upalit ponovo .Nebitno je li u poziciji 1,2 ili 3 Motoric je od Ascone .

meni je tako bilo malo po malo dok nije poceo zavijati nepodnosljivo,,,, pri rastavljanju se ispostavilo da je otisao "lezaj" koji ga drzi u sredini, jednostavno se pojeo,,, nije mi se isplatilo popravljati jednostavno drugi uzeo za 5KM na otpadu i zamjenio ;)

Član
Pretpostavljam za 5 KM da si uzeo lezaj ? Ja gledo na otpadu motorice bila 2 isto se cuju ko i moj , a cijena 30 KM .

Član
Ajde da neotvoram novu temu,a slican je problem,kod mene ne cvili nego se nece upaliti moram ga kucnuti da bi proradio primjetio sam slabe cetkice,ali i pored cetkica primjetio sam i rotor da je potrosen ne previse al jedno par milimetara,za polovan traze puno,pa sad me interesuje ako cetkice zamijenim oceli to raditi,mislim koliko je bitno to sto je malo potrosen kolektor ja mislim da se tako zove...;)

wispi je napisao(la):
Pretpostavljam za 5 KM da si uzeo lezaj ? Ja gledo na otpadu motorice bila 2 isto se cuju ko i moj , a cijena 30 KM .

cini mi se da sam napisao motoric za 5KM ;) doduse nije auto kao tvoje i nije auto otpad u pitanju bio ;)

Član
zen_3dom je napisao(la):
wispi je napisao(la):

cini mi se da sam napisao motoric za 5KM ;) doduse nije auto kao tvoje i nije auto otpad u pitanju bio ;)

Kad bi ja našao za 5 KM ...... Odma bi 3 kupio :lol:

Član
Da javnem da je motorić sređen danas ;) , izvađen , očišćen komplet , podmazan i vraćen . Danas sve OK , nije se ni malo čuo :cool: .