Motociklisti došla glave egzibiciona vožnja na jednom točku

Motociklisti došla glave egzibiciona vožnja na jednom točku

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vladimir Beronja (28) poginuo na "kavasakiju" koji je posudio od prijatelja * Vozio bez kacige

Vladimir Beronja (28) iz Banje Luke poginuo je jučer oko 13.30 sati u ulici Krajiških brigada 52 u banjalučkom naselju Rosulje kada je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom, udario u ivičnjak i pao.

Velika brzina

Prema riječima saobraćajnih policajaca koji su obavili uviđaj, Beronja je vozio motocikl bez kacige i kretao se velikom brzinom iz pravca centra grada prema naselju Trn. U trenutku kada je podigao motocikl "kavasaki" na zadnji točak, izgubio je kontrolu i pao.
Nakon pada, motocikl je odletio više od 300 metara od mjesta gdje je Beronja nastradao. Njegovi prijatelji, koji su jučer tokom uviđaja bili na mjestu nesreće, kazali su nam da su zajedno s nastradalim momkom bili u ugostiteljskom objektu u blizini te da je Beronja tražio od jednog kolege motocikl da se provoza.
Napravio je jedan krug, a kada se okrenuo i nastavio voziti, čuli su se škripa kočnica i jak udar.
- Svima nam je žao, jer su mnogi od nas išli s Vladimirom u školu. Samo nekoliko minuta prije nesreće bili smo zajedno. Nema riječi koje bi opisale našu tugu zbog njegove smrti - kazao nam je 28-godišnji R. M.

Strah i nevjerica

Dio ulice Krajiških brigada zbog ove nesreće je izvjesno vrijeme bio zatvoren za saobraćaj. Na licu mjesta okupili su se brojni prolaznici, mještani i Beronjini prijatelji. Svi su sa strahom i nevjericom gledali krv prolivenu na ulici i mladićeve stvari koje su stajale pored njegovog mrtvog tijela.
- Dvorište moje kuće graniči s ulicom. Kada sam čula škripu motora i udar, odmah sam istrčala jer sam pomislila da je pješaka udario automobil. Ovaj dio ulice je kritičan i često ginu pješaci koji su neoprezni u saobraćaju. Međutim, pred ulazom u moje dvorište ugledala sam razbijen motor i lokvu ulja, a nekoliko stotina metara dalje ležao je leš nastradalog mladića - ispričala je mještanka u Rosuljama.

Legend
Crnjak, svjet gine kao da ima 100 zivota. Citao sam i za ove u srebreniku. Nemos vjerovat u dva dana ode troje djece. Covjece vise svjeta strada u saobracaju poselje rata nego u ratu od metka ili granate.

Član
RIP Beronja
... i nije isao tooolikom brzinom, udar je bio 50-60 km/h na sat ... novine jedu *****!
momak nije odavno vozio motor, i digao ga je 2 puta i 3 put mu ode u koso, i prilikom spustanja prednji kraj udari u ivicnjak, i izgubi kontrolu nad motorom ... padne, i udari u stub :(:(:(

Član
RIP
zao mi je momka(iz mog naselja je) :(

eh da je imao srece pa da nije udario tijelom u banderu sigurno bi prezivjeo

a ovo sto novine pisu nije tacno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.