Moto odijelo

Moto odijelo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zna li neko mozda koji se materijal koristi za moto odijela osim koze ? Pored koze , koji je drugi materijal pogodan za to ?!
Pozz;)

Član
Uglavnom je koza citavo odijelo, ali kako znam neki dijelovi se prave i od kevlara, zavisi sve od potreba ;)

MTR

Član
niti jedan , bilo koji drugi ( goretex , kevlar itd ) pale se na trenju prilikom pada , tako da nastaju opekotine.
Ako vozis motor i kupujes opremu nemoj da ti podvale neke od levatskih marki .
Za kacige samo : Nolan , IXS , i imaju one njemacke ne mogu se sad sjetit , ostalo zdravoo
Odijela : Dainese , ixs , znaju ostali pa nek dodaju
Cizme i rukavice , najbolje u kompletu sa gore navedenim.

Ja sam imao tezak pad prije 2 godine , lezao 3 mjeseca i na stakama bio jos dva , nisam imao cizme , smrskao zglob totalno. Zato pamet u glavu

Član
upravo to.. kacige sto je MTR naveo ali i SUOMY je boli glava kaciga i vodeca u moto opremi:D ja je imam placena 490KM na snizenju.. odijelo samo IXS ja nebi nista drugo.. ako ces za skutera uzmi dobru kacigu,jaknu od gorotexa s protektrorima i kakve dobre rukavice i miran si.. a za sportaka uzmi sveee sto se tice opreme..

MTR

Član
da se nadovezem , od kaciga No.1 u svijetu je SCHUBERTH ( ne nosa je Shumi djaba ) , od ostalig Shoei , Nolan , Suomy sto kaze Elmir , IXS , bitno je da ako padnes jednom kaciga se baca uzimas novu , nikako je koristiti ponovo . IXS ti nudi cjelokupni zastitini paket itd itd .

Htjeo sam reci , tek sad vidim da skuter vozas , ako mislis to ganjat dalje prodaj bolan taj skuter nikad neces naucit vozit kako treba , moj ti je savjet da ako nemas vozacku otidji i polozi to, prodaj skuter i za to para kupi sebi neki do 125 kubika , svejedno je koja klasa mozda za pocetak enduro neki zbog dosta veceg prednjeg tocka i upravljivosti , i onda polako se uvozavas i prelazis na vece kubike. Nemoj da ti naumpadne da sjedas na vise od toga ako nemas iskustva NI POD RAZNO . Ovo ti govorim ko jaran . Ja sam na motorima od 13-te godine , pa ako ti treba savjet slobodno se obrati .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.