Mogu li druge sijalice u far umjesto fabrickih?

Mogu li druge sijalice u far umjesto fabrickih?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zanima me da li mogu staviti druge sijalice umjesto fabrickih :icon_question:
Na golfa2 idu H4 pa bi htjeo staviti H1 ili H7 :icon_question:
Moze li se to ikak oizvesti :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Sto ce ti to...h4 su i dugo i kratko u jednoj sijalici a h1 i h7 su dugo ili kratko samo???ne kuzim...a i nisu ista lezista sijalica,ali sve se moze,samo ne kuzim cemu sve to?

Član
moze se prilagoditi da sijalica npr h1 stane u leziste za H4 ali ne vidim svrhu toga, jedino sto su H1 i H7 jeftinije od H4

Član
Vidit cu to sa adapterima ali ipak mi se onda nece ísplatiti ;)
I sto dzinn16v kaze samo je kratko na ovim h1 i h7 :icon_confused:

Znate sto jer su mi ispali jeftino xenoni h1 i h7 za 80Km a 6mjeseci garancije pa zato pitam :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Član
pa u mene su farovi od kadeta h4 a imam xenone h7,a ti adapteri su ti 2plastikice ili metalni umetci koje ubacis u postolje fara da ti odgovara sijalica niste preskupo da se mene pita bilo bi 2bona eto kako izgleda

Član
edo_benz je napisao(la):
pa u mene su farovi od kadeta h4 a imam xenone h7,a ti adapteri su ti 2plastikice ili metalni umetci koje ubacis u postolje fara da ti odgovara sijalica niste preskupo da se mene pita bilo bi 2bona eto kako izgleda

Pa znam to da su dvije plastike ;)
Sad cu odmah pitati ovog momka da li ima i te adaptere vidio sam da prodaje neke za BMW ;)

Dobro ako su xenoni u pitanju...ja mislio da ces obicne sijalice stavljati...pa reko sta ce ti to...
Ida xenoni h1 i h7 su ti ili kratko ili dugo....

to sto ces utrositi na adaptere i prepravke oko nabijanja sijalice u taj far ladno mozes dodati i kupiti H4 xenon/halogen.....

Mani se corava posla i kupi normala H4 xenon....

Član
esmir_gsi je napisao(la):
mozes to uradit,kupis adaptere h4i postavis sijalcu h7 :icon_smile:

tako sam i konto.ako nemogne gledatu cu uzeti H4 bi.xenone ;)

zen_3dom je napisao(la):
to sto ces utrositi na adaptere i prepravke oko nabijanja sijalice u taj far ladno mozes dodati i kupiti H4 xenon/halogen.....

Mani se corava posla i kupi normala H4 xenon....

A bgm.´ebo te 20-30 km ;)
Kupis H4 i stavis odmah ;)

pa jbg, obicni xenon/halogen h4 moze naci nov za 80-100KM, bixenon oko 120KM, garanciju svi daju na balaste, sijalice slabo (iako kazu da daju, pitao bih te kada ti crkne), edo_16V daje i na sijalice ali je skuplje, logicno,,,,,

a uostalom sijalice i nisu skupe nesto previse, bar ne danas.....

Član
zen_3dom je napisao(la):
pa jbg, obicni xenon/halogen h4 moze naci nov za 80-100KM, bixenon oko 120KM, garanciju svi daju na balaste, sijalice slabo (iako kazu da daju, pitao bih te kada ti crkne), edo_16V daje i na sijalice ali je skuplje, logicno,,,,,

a uostalom sijalice i nisu skupe nesto previse, bar ne danas.....

Ma dijelimo isto misljenje....a to sto kazes za garanciju i to si u pravu...drug mi skoro kupio xenon i mi budale nismo otvorili set pred njim, hajd vjerujem da je sve OK...dosli kuci da postavimo kad smo otvorili pukla ona keramika i nije htio priznat morao je kupiti drugu sijalicu:lol::lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.