Član
Ovako ljudi... nedavno sam bio pokrenuo temu u "Tuning Transmisije" da vidim da li ima razlike izmedju mjenjaca diesel vs benzin i nakon diskusije sam odlucio da ga zamijenim sa fabrickim mjenjacem za moj diesel motor... eh sad, nasao sam mjenjac povoljno, blizu mi je... pa nesto kontam, kako su moji kineticki u qurtzu da i njih uzmem u kompletu sa poluosovinom i unutrasnjim zlobom, 99% da mi pasu nutovi na glavicini a i duzina poluosovina bi mi trebala odgovarati, naravno sve ce se premjeriti i ispitati... da li ima razlike izmedju kinetickih zglobova diesel vs benzin, msm u izdrzljivosti, konstrukciji itd. jer nisu mi se prije kineticki ovako ponasali ali otkako sam ubacio diesel motor jbt kao da ih je za godinu dana "sjebao", sve nesto puca u njima kad motam... imam osjecaj kao da se lome, tacno osjetim kad idem i motam da nemogu pravilno da se okrecu :icon_question: zato vas pitam da li ima razlike... jucer sam zamijenuo nosac mjenjaca, otisao skroz... jos ovo zamijenuti i bice ko bubica..bice full utegnut :icon_smile: