Mercedes w209 270 CDI

Mercedes w209 270 CDI

Član
Pozdrav,

U mogucnosti sam mozda da kupim pomenuti auto.
INteresuje me prosjecna potrosnja, te da li je skup za odrzavanje.
Koliko ima mjesta na zadnjem sjedistu ( radi baby sjedalice )
u pitanju je 2003 godina 270 cdi. 5-tak redni...
Mogu dosta jeftino da ga dobijem, na stranim tablama, al imam povlasticu...

Ovaj koji gledam, ima par mana, npr.: ne radi mu servo , te ABS sensor mu ne radi, i neko mu je iscupao bravu tj cilindar sa vrata.

Pa me interesuje okvirno cijene odrzavanja i slicno...

Hvala unaprijed,

Član
a kolko je to za tebe jeftino,nabroja ti njemu polijepo kvarova a taj servo volana bgm nije sala.....

60KM je sat rada u ovlastenom Mercedes servisu u Sarajevu i originalni dijelovi nisu nimalo jeftini, Mercedes je to ipak nije Dacia, ja imam u porodici E270 CDI, tako da to mogu reci da kod nas pored ovlastenog ima par dobrih majstora koji su se specijalizovali za Mercedes i rade privatno i dosta kvalitetno kvalitetno. Potrosnja neka standardna oko 8,5 litara neke kombinovane voznje. Sto se tice mjesta na zadnjoj klupi to ti ne mogu nista reci jer ne znam za CLK, a ovi kvarovi su mi nesto sumnjivi pogotovo taj cilindar brave iscupani (da nije ukraden mozda), a i reparacija pumpe ti je 400-500 KM, a i nova je sigurno duplo skuplja. Ako nije tajna koja je cijena tog Mercedesa, cisto me interesuje da ti kazem isplati li se to?

Član
Pa iskreno cijena je moj toledo i 3000 km. Ja popravljam auto i prevodim auto (sreca pa imam povlasticu od nane)
Isplati li se...
Auto je u bih bio 2009 godine, al nije nikada registrilovan, covjek je uza porplodica pa znam za porijeklo auta.
Cuo sam neke price da mb do 2003 imao problema sa limarijom i da limarija nije "galvanizovana"...
Na ebayu pumpu mogu uzeti za 250 eura... Al ova brava... To me brine, to samo ovlasteni vjerujem...

Hvala unaprijed sa odgovorima...