Mercedes S350 Turbodiesel - Kupovina

Mercedes S350 Turbodiesel - Kupovina

Ljudi, iznenada mi se ukazala prilika da za "male" pare kupim mercedesa, turbodiesel zaboravio sam koji je motor u njemu, slabo se u mercedese razumijem... sa automatskim mjenjacem... full oprema, ima aluminijske felge itd. covjek ima brdo auta a ovaj bi dao prejeftino... godina je 1995-96 neznam sad tacno... kakvi su ovi mercedesi, kakvi su im motori, mjenjaci... sta im je mana, prednost itd.

o ovakvom mercedesu je rijec, isti ovakav samo je boja metalik siva:

1zrz5.jpg

Član
Mani se ćorava posla :icon_eek:

Jesi li svjestan koliko košta održavanje takvog auta? Dizelaš najviše klase s automatskim mjenjačem. Ako imaš mjesečna primanja od jedno 1000 eura i živiš sa starcima kupuj:D

Motor, mjenjac, dosta dobri, dugotrajni... Potrosnjo ispod 10 je nacuna fantastika, i 10 je diskutabilno... veoma trom... Mnogo bolji je izbor benzin + plin.
Sto se tice odrzavanja, kontaj da kupujes auto visoke klase bez obzira sto ima skoro 20 godina, svaki dio je skuplji. Slabije ga ima i po odpadima, tako da ces biti primoran neke dijelove i nove kupovati, i kada jednom odes u ovlasteni i kad dobijes racun je*aces i Mercedesa i s klasu:lol::lol: Nemoj da se nadjes uvrijedjen, ne znam ja tvoje mogucnosti i tvoje finansijsko stanje, ali ne samo S klasa nego i bmw 7 i a8, su auta za one sa malo dubljim dzepom, tako reci nije za svakoga :icon_smile:

Veliko auto, visoke klase=daleko skuplje odrzavanje

p.s. Nema skupljeg Mercedesa, od jeftinog Mercedesa ;)

A vidi, nisam nista odlucio.. samo se raspitujem... privukao me vanjskim izgledom, enterijerom, opremom... vidi se da je auto vise klase.. jbg za pare koje mi ga daje mogu 5x vise za njega uzeti.. covjeka dobro poznajem, odrzavamo mu kamione, ima dosta auta.. ovaj mu samo smeta, nije ga vozao ima dugo vremena... pa bi nam ga dao za cijenu golfa 1 :D ovako izgleda kao neka uvala ali sam ga probao voziti, ide ne dimi.. fino radi, sve funkcionise kako treba, pa sad :icon_rolleyes: zato pitam koje su mu mane, da pogledam ;)

_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
Motor, mjenjac, dosta dobri, dugotrajni... Potrosnjo ispod 10 je nacuna fantastika, i 10 je diskutabilno... veoma trom... Mnogo bolji je izbor benzin + plin.
Sto se tice odrzavanja, kontaj da kupujes auto visoke klase bez obzira sto ima skoro 20 godina, svaki dio je skuplji. Slabije ga ima i po odpadima, tako da ces biti primoran neke dijelove i nove kupovati, i kada jednom odes u ovlasteni i kad dobijes racun je*aces i Mercedesa i s klasu:lol::lol: Nemoj da se nadjes uvrijedjen, ne znam ja tvoje mogucnosti i tvoje finansijsko stanje, ali ne samo S klasa nego i bmw 7 i a8, su auta za one sa malo dubljim dzepom, tako reci nije za svakoga :icon_smile:

Veliko auto, visoke klase=daleko skuplje odrzavanje

p.s. Nema skupljeg Mercedesa, od jeftinog Mercedesa ;)

veoma koristan savjet... a vidi nesto, ja niti sam trazio mercedesa niti bilo sta.. nego radili tom covjeku na kamionu cilindar kvacila i onako kroz pricu nam pokaza tog mercedesa, ocuvan izvana i iznutra... koza, klima itd. upali ga fino radi, malo ga vozao, ide ne dimi, nista ne lupka... i tako sa njim pricamo i kaze da mu stoji dugo tu i da bi ga nama dao za tu neku mizernu cijenu, tako da mi je to privuklo paznju a nista nisam odlucio... ako je bas preskup za odrzavanje, nebi ga ni uzimao pa makar mi ga djaba dao :D je*o ti kupit auto a nemozes ga odrzavat da sve na njemu klapa, nebi ni to :icon_smile:

Član
Pa ako ti ga daje za neke smješne pare, zašto ga ne bi kupio?

još pogotovu ako misliš da možeš da zaradiš na njemu:icon_question:

elmo je napisao(la):
Pa ako ti ga daje za neke smješne pare, zašto ga ne bi kupio?

još pogotovu ako misliš da možeš da zaradiš na njemu:icon_question:

ma mogu sigurno da zaradim na njemu, ali prvo da pitam kakav je inace da znam kakvo je auto generalno: prednosti, mane... ako je preskup za odrzavanje nebi ga ni ostavljao kod sebe... malo bi ga sredio, upicanio i dalje u prodaju... koja je realna cijena ovog auta sa ovim motorom i opremom na nasem trzistu :icon_question:

Taj 350 motor je imao nekih problema sa glavom, dihtungom... Lose je odradjeno, pa je vrlo brzo dihtung odlazio, dolazilo do pustanja ulja... To mu je jedna od glavnih poznatijih mana. Ostalo sto se tice motora nema problema, mozes preci bruku kilometara. Mnogo bolji izbor je 300TD a i jaci je. Opet da kazem nije to neki veliki bauk, ima ljudi voze s klase, ali.... svaki ceif kosta :icon_smile:

Ako su smijesne pare u pitanju, kupi ga, ali racunaj na to da ga neces lako prodati... Upravo zbog svega gore napisanog... Ali nije ne moguce.;)

Taj 350 motor je imao nekih problema sa glavom, dihtungom... Lose je odradjeno, pa je vrlo brzo dihtung odlazio, dolazilo do pustanja ulja... To mu je jedna od glavnih poznatijih mana. Ostalo sto se tice motora nema problema, mozes preci bruku kilometara. Mnogo bolji izbor je 300TD a i jaci je. Opet da kazem nije to neki veliki bauk, ima ljudi voze s klase, ali.... svaki ceif kosta :icon_smile:

Ako su smijesne pare u pitanju, kupi ga, ali racunaj na to da ga neces lako prodati... Upravo zbog svega gore napisanog... Ali nije ne moguce.;)

a koja mu je realna cijena :icon_question: ma jebat ga, ima i opcija zamjena :D

FirellesMonster je napisao(la):

a koja mu je realna cijena :icon_question: ma jebat ga, ima i opcija zamjena :D

To je malo diskutabilno, zavisi od stanja auta... Precesljaj malo oglase, pa ces sam skontati sta i kako. Ne mogu ti ja reci ni 5000 ni 15000 kad niti sam bas upucen u cijenu tih S klasa, a ne znam ni kakvo je stanje auta. Moje misljenje oko 8000-9000, ja iskreno ne bi dao vise jer za 13-15 mozes uvesti w220.
Cijenu diriguje trziste, ako je mislis prodavat za kes ices ispod 8000, ako su neke zamjene malo skuplje....

wade_ je napisao(la):
Čijeg hoćeš da kupiš? Sivog jednog znam,ako na istog mislimo,bježi od njega.

Samo jedan i ima u Konjicu, za kojeg ja znam :lol: ma ima jedan kod Alibasica, dugo mu tamo stoji... jel to ti znas nesto vise o njemu :icon_question: :icon_smile:

Član
Bio je još jedan,Ćibin,na njega sam mislio,sav je nekakav nikakav bio. A ne znam za tog,ne voza se,mogu se raspitati,ima uvijek neko ko zna ;)