Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Mercedes-Benz IAA concept

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Zajedno sa predstavljanjem modela C63 AMG Coupe i S-Class Coupe, Mercedes-Benz je takođe predstavio i IAA Concept na Frankfurt Motor Show-u 2015.


Ovaj futuristički koncept izgleda kao deseta generacija CLS-a, čija treća generacija dolazi početkom naredne godine.


Koncept iz Mercedesa nazvan je IAA, ili Intelligent Aerodynamic Automobile koji ima aktivnu aerodinamiku i menja svoj izgled i telo automobila u zavisnosti od karakteristika vožnje.U dužem modu, dužina automobila povećava se za čak 390 mm, brzina automatski se povećava za 85 km/h, dok je koeficijent otpora neverovatno niskih 0.19.


Unutrašnjost se oslanja na dizajn S-Class i S-Class Coupé-a, sa funkcionalnostima na dodir i visoko emotivnim, iskustvom digitalnog upravljanja zajedno sa Car-to-X tehnologijom koja omogućava komunikaciju sa drugim vozilima ili izvorima informacija.

Snaga automobilu dolazi od (još neidentifikovanog) električnog plug-in hidridnog motora sa kombinovanom snagom od 275KS koja omogućava 250 km/h maksimalne brzine. U 'Design modu', IAA ima domet od 62 km i emisiju CO2 od 31 g/km, dok u Aerodinamičnom modu se poboljšava na 66 km i 28 g/km.