Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Mercedes-AMG GT4

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Po poslednjim vestima, Mercedes-AMG radi na razvoju novog modela koji bi na tržište trebalo da stigne do 2018. i da se za kupce direktno bori sa sledećom generacijom Porscheove Panamere i drugim sličnim sportski nastrojenim premium modelima.

Ovaj model bi navodno mogao da nosi oznaku GT4, ali neće se raditi samo o produženoj verziji modela GT koja ima i četvora vrata, već o automobilu s jedinstvenim i drugačijim dizajnom koji će, kako tvrde insajderi, odlikovati izuzetno niska linija krova, nova vrata, branici... Takođe, dobiće i jedinstvena svetla, kao i praktičniji zadnji kraj.


S tehničke strane veruje se da će deliti veliki broj komponenti sa sledećom generacijom modela CLS, odnosno da će biti tehnički blizak sledećoj generaciji E klase.

Izvori dalje navode i da će Mercedes-AMG svojim kupcima ponuditi tri paketa opreme, odnosno AMG, AMG S i AMG Sport, dok će ponuda motora uključivati redni 6-cilindrični 2,9 litreni turbo-dizel snage oko 300KS i 400KS, a slediće ga hibridni model sa 6-cilindričnim turbo-benzincem snage oko 455KS i par V8 pogonskih agregata snage oko 560 i 590KS.
 

Yellow

Član
Ovi izrazi "izuzetno niska linija krova" i "praktični zadnji kraj" mi nekako neidu skupa.... A inače zadnja klupa će vjerovatno biti za ljude manjeg uzrasta.