Menjanje membrana na isparivacu, pomoc.

Menjanje membrana na isparivacu, pomoc.

Član
Naime narucio sam membrane i treba da stignu, tu koja mi je pukla je najlakse zameniti samo sam otvorio isparivac i ona tu stoji, zanima me ima li neko iskustva sa tim, da li bih mogao sam da zamenim i ostale? Znaci za sada sam skinuo isparivac i otvorio sa strane gde mi je pukla (velika) membrana...

Uploaded with ImageShack.us

Član
Eto za sve koji imaju isti problem da kazem da je smesno davati po 40-50e za "reparaciju" isparivaca, narucite membrane i sve sami odradite prosto kao pasalj. Samo pratite sta skidate, ocistite sve delove i sve na svoje mesto nazad, naravno umesto starih nove membrane...

Član
A de mi reci, jesi li rijesio sto ti je onaj pogresne poslao sto nisi mogao upaliti? I da, jesi li imao nekih problema s plinom, koji su simptomi da kazem?

Član
Jesam, vratio te i uzeo druge, sve opet sastavio, upalio i sve ok. Nikakvih problema nemam, samo jos da ga nastelujem sto se tice potrosnje i sve 5.

Član
A ne, hocu reci zasto si ih uopste mijenjao, pocelo auto da pravi probleme/trosi ili sta?

Član
Aha, pa jedna membrana (ona velika) se bukvalno fizicki probusila i na njoj je plin cureo kao na slavini :) Inace ljudi obicno menjaju kad pocne vise da trosi...

gdje ti je plin curio, van crijeva i rasplinjaca mislis, tj osjetio se pod haubom?????

svako koliko je preporucljivo mjenjati membrane, i ako imas jos slika kako si radio hajd postavi....

Član
E jbg nisam slikao, plin je curio bas na jednoj membrani koja je imala rupicu precnika 1mm na sebi...

Član
Zapitkujem jer mi cale ima plin u Tipou 1.4 i po meni malo previse trosi, a nesto se prisjecam sad da se i osjeti malo plin kad se digne haube, bice da mu je vrijeme za zamjenu, znaci jos posla za mene kuku lele

Član
trizex je napisao(la):
Zapitkujem jer mi cale ima plin u Tipou 1.4 i po meni malo previse trosi, a nesto se prisjecam sad da se i osjeti malo plin kad se digne haube, bice da mu je vrijeme za zamjenu, znaci jos posla za mene kuku lele

Bas tako:D Ma brate iskreno da ti kazem ja sam ovo sad sredio, sutra cu benzisku pumpu da sredim i na plin auto vise ne vozim, samo kad budem morao po beogradskoj guzvi prebacicu na plin, inace je to gorivo ravno nuli.

Član
Ja sam bio prezadovoljan s njime, isto tako i na Tipou fino radi, bas se osjeti kad se prebaci na plin kako motor pocne "mekse" da radi itd, samo sto potrosi i njega malo previse, cca 12-13 litara penzic voznje, tako da mislim da nesto ipak nije udure.....

Član
Nije to nista neobicno, niti puno...Znam kakva je voznja po tuzli nije bas zajebana ali ume da zaguzva fino.