Bas sam i ja htio staviti video ovoga auta, pogledao sam par prvih "reviewsa" zadnjih dana i vec imam neku sliku o tom autu (uz sve procitano prije).
Autic je ultrabrz, vjerovatno tehnicki najbolji "supercar" danasnjice, vjerovatno ce biti i jedan od najbrzih. Uz sve to, cijenom ce biti jako prihvatljiv, ne bas u GT-R podrucju, al ipak je ovo supercar. Ima fenomenalnu "sasiju" il kako god hocete nazvati ovu karbonsku kadicu koja mu daje cvrstocu, ima novi sistem ovjesa (pomalo Citroenovski) pa bi lezanje trebalo biti bolesno - kazu i da jeste. Eh sad, Ferrari 458 meni licno bolje izgleda, a mozda i ono sto je bitnije, po svemu sudeci pruza vise uzitka u voznji - a to bi mogao biti presudan faktor vecini. Gledao sam i sta rece Chris Harris o njemu, kao i ovaj, i on kaze da mu nije bas uzbudljiv i da ne ocarava kao Ferrari 458. Sad ko hoce iskljucivo brzinu, moze i GT-Ra uzeti, malo tunirati i biti jednako brz, al opet nije Ferrari. Ovaj MP4-12C po tvornickim podacima, 402 metra prelazi za 10.9s, sto je opako skroz. Znam da 0.1s sporije vozi i Porsche 911 Turbo PDK, al ti auti nisu nikako za usporedbu, osim na pravcu...