Malo se radilo ...

Malo se radilo ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Preko vikenda se slozile neke dvije kutijice, jedna za 10-ku 257d2 kupljena od naseg jednog i jedinog nenada sa foruma te jedna za 2x307d4 radjena tako da popuni sirinu gepeka u golfa 4 ... kutije nisam tapaciro to ce momci sami dalje ...

par slikica:

2041ad49.jpg

85a21281.jpg

0be8e8f8.jpg

157e09c7.jpg

97c7a215.jpg

31a8a0a5.jpg

2938f3c5.jpg

90d1dcbf.jpg

7814764c.jpg

nazalost od druge kutije imam samo 2 slike :icon_rolleyes: ...

cc3603fb.jpg

0b20894c.jpg

obojici sam predlozio da tapaciraju kod imsuda, on je i meni tapaciro onu staru kutiju sto je sad kod hase (eto je na mom avataru :cool:), covjek stvarno dobro radi i nikad mu se jos nije desilo da mi tapacira kutiju a da "koza" bude naborana ... dalje je do njih ...

Član
Dobro je ispalo dok se jos tapacira ;)

Ova za 257 mi zanimljivo izgleda ne zauzima puno prostora a imas fin bass:icon_smile::cool::cool:

posto se ja bas ne razumijem u muziku i ove kutije,stalno se pitam u cemu je fazon :icon_question:
po ovom sto vidim,nije tesko napravit ovu kutiju,ali mora biti neka caka(da li se nesto stavlja u nju,dimenzije,koje se ljepilo koristi...) :icon_rolleyes:

Član
Ma neka se kemija to je bitno (i novcanice ubiru) ;)
a kas' seb' sta radit jel' svira sta u gepeku i imal sta za ovu sezonu?!

Član
tvrdoglavi je napisao(la):
posto se ja bas ne razumijem u muziku i ove kutije,stalno se pitam u cemu je fazon :icon_question:
po ovom sto vidim,nije tesko napravit ovu kutiju,ali mora biti neka caka(da li se nesto stavlja u nju,dimenzije,koje se ljepilo koristi...) :icon_rolleyes:

Ma nema fore, treba ti samo dobar proracun za kutiju,tacne dimenzije kutije i porta ako je bass reflex kutija ;)

18mm medijapan,drvofix,sarafi ubodna i radi :cool:

Ako ti se ne radi samom imas eto i Eddu nije tid aleko otici nek ti napravi kutiju

Član
bmwscaner je napisao(la):
i kolko kosta npr takva kutija za 1 taj zvucnik ? da se uradi komplet i presvuce u fin materijal?

sve zavisi, al pretezno kutija za jedan woofer od 10 ili 12 inch-a da se komplet uradi izadje nekih 70-80km, dok je za 2 woofera 10-12 inch-a nekih 90-100km ...

Davor_ je napisao(la):
Ma neka se kemija to je bitno (i novcanice ubiru) ;)
a kas' seb' sta radit jel' svira sta u gepeku i imal sta za ovu sezonu?!

ma vjeruj da jos nista neznam, a nemam nista ni u gepeku ... manje vise imam sve sabrano trebaju samo jos wooferi, a dal cu il necu veze neam, fax mi je prioritet trenutno ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.