Lotus Exige S Automatic

Lotus Exige S Automatic

Putovanja.ba
Administrator
120841-lotus%20exige%2011.jpg

Lotus je još u oktobru prošle godine najavio da će od januara 2015. kupcima ponuditi i Exige S sa automatskom transmisijom, što se sada i desilo.

Radi se o šestostepenom automatiku koji ima i Sport i Race modove, a Lotus navodi da sa ovim menjačem Exige S coupe od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekunde, odnosno za 0,1 sekundu brže od verzije sa manuelnim menjačem.

120844-lotus%20exige%20111.jpg

Motor je inače 3,5 litarski V6 sa 350KS i 400 Nm, najveća brzina je 261 km/h, prosečna potrošnja goriva iznosi 9,6 l/100 km, dok je emisija CO2 222 grama po km.

120840-lotus%20exige%201.jpg

Na kraju treba reći da će Exige S Automatic za 2.185 evra skuplji od verzije sa manuelnim menjačem.

Član
Ovi Lotusi svi unutra suplji nekako :D mislim, to je i poenta, al kad vidim koliko plastika fali u odnosu na obicna auta, nekako mi cudan :D
rucica zmigavaca i tempomata identicna na mojoj corsi iz 2001 :D

Član
nasao sam, radili su na razvijanju ecotec masina koje se koriste u gm grupaciji, zatim opel speedstera/vauxhalla vx220, kao i lotus omege itd
vjerovatno koriste jos neke gm-ove dijelove
edit: il kao sto kazes, lotusove na opelu :D

Član
Od lotusa nema sanse !! Ne uklapa se u filizofiju lakih auta iako ni automattik se nije uklapao pa vidi cuda. Od mclarena bi vise volio nesto 4vero vrata neku panameru rapid

Nije se uklapao ni u Porscheovu filozofiju pa imamo danas cijelu gamu preskupih VWa sa Porsche značkom. :D
I najjači reklamni slogan za novi Cayenne: "The Purist! " :woot: