Lotus Evora 400

Lotus Evora 400

Putovanja.ba
Administrator
lotus-evora%201.jpg

Lotus je još ranije najavio da će početkom marta na sajmu automobila u Ženevi prikazati "uzbudljivi novitet" koji će odlikovati mala težina i odlične vozne osobine, a sve objedinjeno u poželjnom pakovanju.

Drugim rečima, Lotus će u Ženevi u stvari promovisati redizajniranu Evoru, čije prve zvanične slike su sada pred nama.

lotus-evora%20111.jpg

Automobil je nazvan Evora 400, i to zbog pojačanja 3,5 litarskog V6 motora na 400KS, u paru sa modifikovanim šestostepenim manuelnim menjačem ili opcionim šestostepenim automatikom.

lotus-evora%2011.jpg

Izmenjeni stajling podrazumeva novi prednji branik sa većim otvorom za vazduh, revidiranu masku, LED dnevna svetla, novi zadnji spojler i agresivniji zadnji difuzor, kao i redizajniranu i luksuzniju unutrašnjost sa lakšim sedištima.

lotus%20evora%20400%207.jpg

Evora 400 je za 22 kg lakša i 30 mm duža u odnosu na dosadašnji model, a odlikuje se i poboljšanim upravljanjem.

lotus%20evora%20400%2077.jpg

Maksimalna brzina po fabričkim podacima je 300 km/h, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 4,1 sekundu, a treba pomenuti i da je Lotusov test vozač Gavan Kershaw sa Evorom 400 stazu Hethel prešao za šest sekunde brže nego sa dosadašnjim modelom.

Lotus Evora 400 će se u prodaji naći od avgusta, i to po ceni od oko 70.000 funti.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Putovanja.ba
Administrator
Čudi me da već ne čitamo vijesti ovako "modifikovanim šestostepenim automatik menjačem ili opcionim šestostepenim manuelnim."

Član
Nikad mi nije bilo jasno gdje su ovoj Evori ugurali ova zadnja sjedista, s obzirom da je i motor iza.

Kad gledas ovako sliku s boka i gdje su nasloni prednjih sjedista, ne ostaje bas mnogo prostora iza, a oni svasta nagurali :D

Član
Lotus je školjka od onog sto je bio.
Jesi li prodali ikome i jedan auto u zadnje vrijeme?!?

Stvar je u tome što automobili napravljeni po njihovoj dugogdišnjoj koncepciji i filozofiji više ne prolaze na tržištu. A pitanje je koliko imaju novca za ulaganja u nove modele koji donose zaradu, jer se danas gleda samo i isključivo to.
Kome još treba sportski automobil težak 800kg, sa atmosferskim motorom od 140 KS i ručnim mjenjačem. Jer nije bitno osjetiti brzinu, cestu, volan nego je bitno upotrebom dugmeta launch control pokrenuti 2-3 turbo punjača, dva tri imaginarna diferencijala koji glume 4x4 pogon i ubrzati do warp 10 brzina, i pri tom lebdjeti 10ak cm iznad ceste, a još kad dođe autopilot, e to je tek vrh, upravo ono šta svima treba, da bi postali potpuni debili :D

Lotus kakav svi poznaju, a kakav više ne prolazi

120KS, 675 kg netto mase
agsag.JPG
adfnhafn.JPG

Poslednja izmena:
Član
Da si probao jednom uci u takav Lotus, bilo bi ti jasno zasto ne prolaze. Pa to je zestoka vjezba... :D

Nisam ulazio ali sam ga detaljno pregledao bar dok je parkiran, jest kao igračka ali to mu je i svrha, zar nije ? Savršen za ono što mu je i namjena, za putovanje preko Europe sigurno nije:)
ps. Znam da izaziva veći užitak u vožnji od Audija S6 :D

Član
Osobno unutrasnjost dobra a s izvana to mi auto uopce ne privlaci paznju daleko od toga koliko je zanimljiv u voznji..

Poslednja izmena: