Bolje je sto niko nije imao nista da ponesem. Dobio sa zabranu ulaska u HR 6 mjeseci zbog gluposti. Nasli mi neke lijekove koje mi stara koristi a koje imaju nekakvu supstancu koja je na listi narkotika, iako sam imao nalaze i da je sve propisano od specijaliste, kazu nasli smo ih u tvom automobilu tj. kod tebe i nema veze sto su njeni jer nije bila samnom. Da bi stvar bila jos "smijesnija" prenocim u pritvoru u Metkovicima da bi isao sutradan kod dezurnog sudije jer oni ne mogu nista bez njega. Odvedu me sutradan na prekrsajni sud kod sudije i on mi izda samo opomenu jer sam imao nalaze i ovima valjda krivo i napisu mi rjesenje O OTKAZIVANJU BORAVKA i zamislite da napustim zemlju u roku od 15 dana (kao da mi treba do granice 10 dana
) Pitam zar nije logicno da se pika ono sto odredi sud i kazu mi IMAMO MI PRAVO (pa sto sam onda cekao sudiju???)
Da sam bio hrvatski drzavljanin platio bih od 12-15 hiljada kn kazne i vjerovatno zaglavio nesto zatvora ali posto nisam imao toliko novca i stranac sam ide otkazivanje boravka...