Legionar

Legionar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo nenadano idem za HR (Tucepe) pa ako treba nekome nesto ponijeti negdje a meni je usput ili slicno javite.Iz SA krecem za jedno 2,5-3 h :D

Član
Bolje je sto niko nije imao nista da ponesem. Dobio sa zabranu ulaska u HR 6 mjeseci zbog gluposti. Nasli mi neke lijekove koje mi stara koristi a koje imaju nekakvu supstancu koja je na listi narkotika, iako sam imao nalaze i da je sve propisano od specijaliste, kazu nasli smo ih u tvom automobilu tj. kod tebe i nema veze sto su njeni jer nije bila samnom. Da bi stvar bila jos "smijesnija" prenocim u pritvoru u Metkovicima da bi isao sutradan kod dezurnog sudije jer oni ne mogu nista bez njega. Odvedu me sutradan na prekrsajni sud kod sudije i on mi izda samo opomenu jer sam imao nalaze i ovima valjda krivo i napisu mi rjesenje O OTKAZIVANJU BORAVKA i zamislite da napustim zemlju u roku od 15 dana (kao da mi treba do granice 10 dana :D) Pitam zar nije logicno da se pika ono sto odredi sud i kazu mi IMAMO MI PRAVO (pa sto sam onda cekao sudiju???)
Da sam bio hrvatski drzavljanin platio bih od 12-15 hiljada kn kazne i vjerovatno zaglavio nesto zatvora ali posto nisam imao toliko novca i stranac sam ide otkazivanje boravka...

Član
Har3 je napisao(la):
Hahahha :D

Koji su oni kreteni, nevjerovatno :D

Ma ljudi ne bi mi vjerovali kakve sve komplikacije ispadose i nesporazumi i izmedju njih samih. Doduse ne mogu se pozaliti na pristup i odnos prema meni (osim par njih koji kao da su neznam ti ko, kao da sam narko diler), samo te neke stvari koje su mi ne jasne sta i kako (sto sam i napisao gore)
PS: nista od mora u HR :D

e samo jedan dodatak da se ne bi jos neko nasao u slicnoj situaciji ali kod nas,

ta ista lista postoji i u BiH pa ako ti policajac u BiH nadje takve lijekove naje... ces pravo jer je kod nas to krivicno djelo a u hr samo prekrsaj tako da se kod nas moze i zatvora zaglavit za to

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.