lakirati ili ne ?

lakirati ili ne ?

Član
ja sam svog rahmetli golfa ofarbao s vana za 550 KM sa njegovom akril bojom...
covjek trazio 800 ali brat ga svuko:D

i moram reci da savrseno radi covjek da cijena ne zavara..
radi i skupa novija auta, ne kontam ni sam sto mi tako malo naplatio...a auto je uradio kao iz fabrike ako ne i bolje...
bez packe, bez razlivene boje imalo, kao ogledalo...
ako ko oko srebrenika trazi covjeka za lakiranje nek se javi na pm za info covjek radi vrhunski;)

nego col3 fino lijepo odes kupis 2-3 litra akril boje (oko 100 KM kosta), posudis kompresor i spricu od nekog garazu spremis ...poskidas sve s auta i lagano...moze se to uraditi extra a kosta te 100 kermi:)

BHT Ovisnik
ok,hvala,probat cu nekako ublaziti one ogrebotine,polirat je malo,sta cu joj,volim kad se auto sija,skoro uvijek je cisto,sad par dana je jedino nisam bio prao,inace uvijek perem pa mi bode oci

@zela
vidio si u Ravle (Jakova) merca 190 kako je lakiran,taj majstor trazi oko 600km,mada su oni to prebili,al tolko bi me izaslo,ja sam gledao,normalno nije specijalno kao u komori,al za te novce odlicno,ponegdje se moze naci mana,al nista strasno da se primjeti vele

@andel
ma prije neg sam kupio jettu rekao sam nikada necu kupiti golfa il sl. ,reko skupljat cu pare za audi jaje i izleti jetta od kume i kupim je prosle godine,taman tolko imao para,al sad sam bas rekao vise necu golfa,koji cu k* dat npr. za golfa 3 jedno 6000-7000km koji nema klimu,al od opreme ima branike u boji auta woooow,dok za te novce mogu uzeti npr. fiat bravo kao ti,al opet sam se odlucio na bmw E34 ,garant 2.5 i plin ubaciti,najvise bih volio karavana naci jer su mi oni premocni :cool: malo mi je to puno konja i jako,nisam trkač,al manje trosi od 2.0,s tim da s klimom i ostalim karafekama mogu naci do 5500 da je ocuvan,malo skup za odrzavat,al jbg.

Član
ma je iskreno i ja vise golfa/jettu nebi pogledao...
ne zato sto je to los auto da se ko ne uvrijedi nego zato sto je taj auto vanserijski precjenjen kod nas...takvi se po njemackoj dzaba daju vjerujte znam iz iskustva:icon_biggrin:
meni za sada fiat bolji 17 puta, a dobio sam ga do jaja jeftino, hica bila covjeku:cool:

a bmw je sila samo moras racunati na ugradnju plina koja je dosta skupa ako se odlucis za 2,5 planiraj i to;)
ja nebi karavan a opet ti kako hoces...odma ti treba i zena i djeca:)
sedan i onda mu roknut falcare i u pod i boli te k za tunningom dalje:)

Član
Sve ja to znam;) Nijedan nije loš sa sviježom bojom. Vidimo ga za par godina.

Jednom prilikom sam pitao Čulu iz Rodoča koliko love bi bilo komplet lakiranje za mog keca kabrija. Rekao mi je 2 cijene: - 800 stoja ako ga brzo prodaješ

- 1000 eura ako ostaje tebi

Otišli smo u off. Poslušaj većinu i prodaji takvu jettu. Priče i bajke o lakiranju ostavimo za druge teme;)

BHT Ovisnik
to znam ako oces dobro da se placa,i komora se placa i kvalitetna obrada,zavrsno poliranje i sl. ,sve to kosta,kupiti cu u cvitkovica onaj korektor sto razmute po 100ml dođe 7km,pa cu probati malo ovo rijesiti i onda voodbrusnim 2000 pa polirati

@andel
volim velika auta,posebno karavane,sto vise prostora to bolje :icon_biggrin:
a u tuning se ne bacam vise,bimer samo za ugodne voznje i uzivanja,onda skupljat novce za bolje

a sad pitanje u vezi mog laka,matirao je pomalo,prije am ga polirao,sjajio je kao lud,al samo sam jednom polirao sa sonaxom,nista posebno radio,sjajilo je mjesec-dva pa sad opet izbjedilo,ako opet odradim moze li biti jos gore za njega ?

Član
po meni se to ne isplati lakirat niti ista vise ulagat ako ces prodavat... operi ga, malo ispoliraj koliko moze i prodaji, aya :icon_smile:

Ma ako ti je cejf farbaj...Nije sve u lovi..Ima nesto i u licnom zadovoljstvu...Danas se sve gleda kroz novac i to je bezveze...Dobra garaza, ometi prasinu, uzmi 2 kante vode (kanta od jupola) polij po podu i spricu u ruke i deri...Bit ce odlicno..Akril lak Ivat-ov talijanski mora drzati sjaj min. 3 godine a nije skup..

Član
u mene amidja ima passata s tom bojom, kod njega je nekih 7god i u tih 7god farbao ga 3x i opet boja izblijedila i sva nikakva, plati gundjerima po 500-600KM i samo se zaj*e.. puno puno vise love treba ako hoces da je kvalitetno i da boja drzi malo duze..

BHT Ovisnik
to znam,prijatelj je prije par godina lakirao puga 405,boja nesto slicna kao u mene,samo tamnija,metalic,platio je oko 1500km,al eno ga i sad kao nov,kao da je tek lakirao

znaci nista od toga,pomalo ispolirat,valjda nece mu to toliko nasmetat

Član
Nemas potrebe za lakiranjem ne isplati se bas.... Dobru polirku i neku masinu i udrit i onda na prodaju ga zadaj;)

Član
Pa j*em li ga nije niko lood toliko valjda, valjda su malo ipak skuplja auta na kojima nema packe od onih koja su izgrebana.

Nece izvuc pare koje ulozi nikad to je sigurno, ali mora malo skuplje biti auto koje je ofarbano nego ako je izgrebano.

Član
Pa to sam i rekao, malo vise :D Problem je sto to ljudi kod nas ne cijene. Ne samo farbanje nego bilo sta sto mi ulozimo u auta.