lakirati ili ne ?

lakirati ili ne ?

BHT Ovisnik
ovako u dilemi sam,naime jettu planiram prodavati do godine oko 5-og mjeseca jer cu do tada skupiti novca za drugi auto,uzimam bmw e34 ako sta drugo ne uleti s klimom,jetta mi je prvo vlastito auto,svasta sam radio po njoj,al odustao,samo muzika je ostala i opruge,lak mi je u prilicno losijem stanju,hauba i gepekt malo matirali iako sam ih vec bio polirao i imam sa lijeve i pogotovo s desne strane izgrebano ekserom komplet,to je jos dok je bilo u kume,odnosno bivse vlasnice auto,zena udovica,oboljela od raka,nikom nije se mogla zamjeriti (neki ljubomorni psihopati),a limarija je u ODLICNOM stanju,lakirati je mogu bez komore u covjeka za 600km odprilike,a volio bih je lakirati jer volim cisto auto uvijek,a kad je cista to mi bode oci,duboko je za premazati onim korektorom,al nije lim ostecen,zatim ima ispod zadnje stopke valjda nije dobro zasticeno pa ispucalo,i desna obrva malo ispucao lak,te sam ja zagrebao malo vrata pri dnu,al nigdje limarija nije nastradala,auto nikada nije udarano,a mehanika je odlicna,samo je to mana (barem meni) :icon_biggrin:

sad se pitam... isplati li se lakirati auto ako cu ga do godine prodavati,to ce mi se svakako isplatiti nekim dijelom,mislim kada se vidi da je bas u odlicnom stanju,al koliko isplatiljivo mi je to,lakiranj je kao sto sam naveo 600km :icon_biggrin:

puno se napisah,al eto ja to detaljno,a sutra slike pa da prosidite:D

BHT Ovisnik
ja bih volio da je mogu za 3 prodati,problem jedino sto je 85' godina,al fakticki sam drugi vlasnik,auto preslo 280k pravih,zao mi je,al trazit cu novije,a zao mi je vidit onakvu,pa sad neznam kolko je isplatljivo,a evo slike

desna strana
dscn3017.jpg

nasavak desne
dscn3015.jpg

obrva
dscn3018.jpg

ja udario:D
dscn3021h.jpg

i vozaceva strana
dscn3013.jpg

Član
Slazem se sa prethodnim postom... bolje da je prodas takvu nego da se zezas i ulazes i opet je na kraju prodas..

BHT Ovisnik
ma znam to sve,ovaj tjedan sam je narucio na servis da promjene sve sto se moze i treba,da je komplet pretresu,pa da je registriram,al problem je sto sam u neku ruku picajzla:D mislim nista necu ulagati,samo bih volio daje ona fina,jer stvarno bode u oci,mene brine kolko bi mi to utjecalo na cijenu kasnije,ajmo reci da sad moze otici za 3000 ocel kasnije moc bar za 3300,sda nije bitna cijena,al taj omjer:D

Član
Pa ako mozes ofarbat za 300 ti farbaj, ali sta god ulozis u auto racunaj da ces vrlo malo ako ista vratiti nazad.

Autu samo opada cijena a jako rijetko raste.

Uvjek se nadje neko ko ce reci npr:

Sto si farbao sigurno je udareno ?

ili

Eno ima kod mog komsije isto auto al jeftinije 500 KM

ili

Koliko kosta kad to sve skines i izvadis ......

Član
Prodao sam dosta auta. Vjeruj mi, s obzirom na današnju situaciju, bolje ti je ništa ne dirati. Svatko će prije uzeti krša jeftino (ne mislim na tvoje auto), nego auto bez packe za više para. Znaš kakva je moja bivša dvica bila? Bez packe!Došao je došao lik iz Tuzle da je gleda. Probao auto, sve super, nema mane. I onda je počela priča, loše joj gume. Ja sam mu rekao: "kupuješ auto staro 20 godina i jedinu manu koji si našao su loše gume." Što je najgore, prednje su bile skoro nove, zadnje su bile za qurac. Nisam mu htio spustiti cijenu. Imam bezbroj ovakvih primjera.

Ništa ti ne diraj. Stavi je jeftinije i prije ćeš je prodati. Nije to par packi, nego lakiranje komplet auta;)

p.s. lakiranje komplet auta za 600 km neću komentirati

Član
Jooj silu puta sam rekao kako mi je ova Jetta predobra, i opet kazem da nikad Rocca sreo nisam ovo bi ganjao, posebno ova tvoja, treba je lakirat i jos par sitnica da bude savrsena, neznam sto je prodajes misim da je bolje da je ofarbas i da se na njoj jos malo praksas u vozanju a onda za godinu dvije nesto drugo uzimat ;)

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Prodao sam dosta auta. Vjeruj mi, s obzirom na današnju situaciju, bolje ti je ništa ne dirati. Svatko će prije uzeti krša jeftino (ne mislim na tvoje auto), nego auto bez packe za više para. Znaš kakva je moja bivša dvica bila? Bez packe!Došao je došao lik iz Tuzle da je gleda. Probao auto, sve super, nema mane. I onda je počela priča, loše joj gume. Ja sam mu rekao: "kupuješ auto staro 20 godina i jedinu manu koji si našao su loše gume." Što je najgore, prednje su bile skoro nove, zadnje su bile za qurac. Nisam mu htio spustiti cijenu. Imam bezbroj ovakvih primjera.

Ništa ti ne diraj. Stavi je jeftinije i prije ćeš je prodati. Nije to par packi, nego lakiranje komplet auta;)

Po ko zna koji put se moram složiti sa Zelom.;)

Član
slazem se i ja sa vecinom...nemas potrebe da ga farbas ako iduce godine on leti kod drugog...ako bi ga ostavio 2-3 god kod sebe..onda bi mogao...al ovako nikako...bespotrebno bacanje para jarane...:cool::cool:

Član
OggyBoy je napisao(la):
ZELA GTI je napisao(la):

Jos kad bi vas dvojica strucnjaka znali kako se lakira ali bitno je da se laprda:spam:

Nece je lakirati Spiesheckerom,dugin akril 40KM set,sa dva seta ima da se sija ko cura,bodyjev pripremni materijal hvala bogu jeftin...

@Col ako covjek ima dobar kompresor i spricu umi ti nju slobodno,na tom autu ima posla 4 dana max i majstor je dobar 400 stoje,djavolu malo:D

Član
samo drug tako prodaji...
kriza je narod nema para...
golf 2 je solidan 2000-4000 KM isto toliko mozes naci i golfa 3 za nekih 4k ...za nekih 6-7 k mozes uzeti extra auto preko 2000godine ali ta mala razlika od 2k KM je zapravo ogromna iako za tu razliku mozes dobiti 5 puta bolje auto...

ali ljudi imaju za sto jeftinije ne gleda se lak toliko a ako je lakiras moras to dodati na cjenu i odmah je 'dampirana' za auto iz 85 godine...
a tako se vidi da nije lakiran (otklanja predrasudu razbijanja)... a i drasticno ces 'upristojiti' cijenu za auto...i mnogo prije ga prodati;)

Član
teretanas je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):
ZELA GTI je napisao(la):

Jos kad bi vas dvojica strucnjaka znali kako se lakira ali bitno je da se laprda:spam:

Nece je lakirati Spiesheckerom,dugin akril 40KM set,sa dva seta ima da se sija ko cura,bodyjev pripremni materijal hvala bogu jeftin...

@Col ako covjek ima dobar kompresor i spricu umi ti nju slobodno,na tom autu ima posla 4 dana max i majstor je dobar 400 stoje,djavolu malo:D

Nisam ni komentirao tu cijenu a opet prozivka:D Može se auto odradit i za 300. Nema frke.
Nagledao sam se remek dijela od 6 stoja. Mene je sređivanje hrđe na dvici skoro toliko koštalo. Iako je na oči bila u samo malo lošijem stanju nego coletova jetta. Kada počneš rezati, nema stajanja! Yebo cijenu obične boje(kakva je kod coleta). Farbanje je najlakši dio posla.

A te naše priče, 600 stoja ispade i mnogo za lakiranje. Ionako se auto prodaje nekom papku, nek njemu matira i trune;)