Lakiranje auta, cijena materijala?

Lakiranje auta, cijena materijala?

Namjeravam da ofarbam svog mercedesa w126, koliko bi me otprilike izašao materijal bez ruku (farbu sam mislio crnu sa gold i silver perlama) ??

Član
ako je samo lakiranje, podloga dobra, nema popravljanja gitanja spric gita i ostalog, znaci samo lakiranje.
Treba ti ovako
par tabli vodenog 800 ida predjes citavo auto, to je 5-6km
komora 100km
ruke 50-100km da ti lakira
50-70km bezbojni po kili, tebi treba bar 2,5kile da se dobro lakira ako ne i 3kg
baza crna sa gold perlama ti dodje oko 50km po kili, a treba ti najmanje isto oko 2.5kg da se uradi kako treba ako ne i 3kg
Treba vidjeti da li za taj lak ide neka podloga i ako ide i nju kupiti, podloga ili predlak dodje oko 20-25km po kili a treba ti isto koliko i laka da pokrijes tog SLONA :D
I nista vise, to je to ako nema popravljanja nikakvih na limariji... Ako ima onda racunaj jos spric git ti je 30km po kili, git ti je oko 15km po kili fini, onda opet vodeni ti treba pa pred lak da ne bi bio saren na suncu ako ide na tu bazu predlak, ako je providna baza...

ako je samo lakiranje, podloga dobra, nema popravljanja gitanja spric gita i ostalog, znaci samo lakiranje.
Treba ti ovako
par tabli vodenog 800 ida predjes citavo auto, to je 5-6km
komora 100km
ruke 50-100km da ti lakira
50-70km bezbojni po kili, tebi treba bar 2,5kile da se dobro lakira ako ne i 3kg
baza crna sa gold perlama ti dodje oko 50km po kili, a treba ti najmanje isto oko 2.5kg da se uradi kako treba ako ne i 3kg
Treba vidjeti da li za taj lak ide neka podloga i ako ide i nju kupiti, podloga ili predlak dodje oko 20-25km po kili a treba ti isto koliko i laka da pokrijes tog SLONA :D
I nista vise, to je to ako nema popravljanja nikakvih na limariji... Ako ima onda racunaj jos spric git ti je 30km po kili, git ti je oko 15km po kili fini, onda opet vodeni ti treba pa pred lak da ne bi bio saren na suncu ako ide na tu bazu predlak, ako je providna baza...
e ovako, šta misliš što sam ga farbao ovim "sprejevima"? da mogu vidit' svaku rupicu svako malo oštećenje, zagitovao sam ih i obradio cijelo auto sa p1500 pa sad ne znam da li je to previše fin papir :D a hbga, kad SLONA farbaš moraš se i iskeširat' :D

Član
dobro je i sa 1500 mada bi ja njega prosao sa 1000 jer 1500 je presitan da bi se lak uhvatio, ne bi bas rizikovao :D mada bi se morao dobro uhvatiti...