Kvar u Opel Astre

Kvar u Opel Astre

Član
Eh ovako, imam dizela opel astru g 2.0dti. Zadnjih dana imam problema sa paljenjem, i auto trza do 2000 obrtaja dok se turbina ne upali, a nekad i kad je upaljena. danas na dijagnostici mi je pokazalo da ima problem sa ubrizgavanjem goriva, majstor mi je odma rekao da je bosch pumpa pokvarena, te da je najbolje da se kupi nova, ali je preskupa! :D Da li je ko od vas imao slicnog iskustva i slicnih kvarova na opelovim dizelima ? :icon_sad:

Član
to im je standardno , umjesto velikog servisa imas tu pumpu, koja se pokvari skoro pa u svakog, cak i u mene u kojeg auto bude max 5 dana ..

Član
imo sam problema s tim da sam izgubio 4 godine zivota :icon_mad: meni su govorili sve i svasta da je otislo i na kraju elektronika kod senzora zap prenos goriva kvar 150 KM ;)

Član
Imaš na Previlama majstora najviše opele i radi ima neštio i polovnih rezervnih dijelova za opele pa čuj se s njim evo ti broj Damir 061 280 992

Moguce da je i neki od senzora , a sto se tice Bosch pumpe to su sve lopovi i nije to kao prije skupa popravka i niposto se ne treba nova kupovati , mana je lem na elektronici pumpe popravka nije opste skupa to su prije raju po usima udarali

Prije svega koliko imaš kilometara na autu i jesu li 100% tačni?

Pumpa kad ti ode u tih motora, očitavana greška bi trebala biti: "pad pristiska" u sistemu. Postoji mogućnost lemljenja elektronike i to je kratkoročno rješenje i opcija jedino da uvališ kome s tim, što ti ne bih preporučio. Druga opcija je Samobor u Hr, gdje ljudi rade reparaciju, pošalješ svoje dobiješ svoje za cca 500 Eur i garanciju od 100.000 kilometara, jeben kvar i poskup ali kad se sanira rahat si.

Isto pogledaj da ti sistem negdje ne vuče zrak gore oko filtera često zna biti, prodrmaj crijeva sva, ako osjetiš labavost zateži ga iz prostog razloga što zbog lošeg vakuma gorivo koje je prije pumpe vrati se nazad, i kad upališ, upalio si tim što je ostalo u pumpi. To verglanje je razlog da navlači gorivo.

A kad upališ prvi put poslije tog verglanja, pališ li svaki naredni put ok tokom dana dok je motor još vruć/ topao ( kako ove dvije riječi sad gay zvuče :D )

Ogledaj pa izvjesti nas....;)

Little Dragon je napisao(la):
Moguce da je i neki od senzora , a sto se tice Bosch pumpe to su sve lopovi i nije to kao prije skupa popravka i niposto se ne treba nova kupovati , mana je lem na elektronici pumpe popravka nije opste skupa to su prije raju po usima udarali

potpis
oglavnom se samo razlemi elektronika pumpe..a pumpa ko pumpa ne strada (jer nisu to ogromne kilometraze)
nadji dobrog elekticara da ti to preletuje i bit ce dobro

a opet i da je 500e nista cudno svaki auto ima neki skuplji dio koji ode poslije odredzene kilometraze , problem je sto su vecina Astri dostikli tu cifru od nekih 200.000km , kad to napravis onda nemas sekiracije , ja sam se zajebao sto sam svoju prodao Astru poslije reparacije .
I jedan savjet ako napravis sve to nemoj nikada da vozis auto na rezervi jer se sav onaj mulj skuplja kada imas slabo goriva i onda ti povuce u sistem i to ti sve zacepi i eto ti belaja , neka ti bar crtica jedna bude hajmo reci zamisljena rezerva i da uvijek od nje tocis dalje i sipaj uvajek dobro gorivo i cesto mjenjaj filter nafte jer su ti motori osjetljivi svaku promjenu primjeti

Član
Harli_team je napisao(la):
Prije svega koliko imaš kilometara na autu i jesu li 100% tačni?

Pumpa kad ti ode u tih motora, očitavana greška bi trebala biti: "pad pristiska" u sistemu. Postoji mogućnost lemljenja elektronike i to je kratkoročno rješenje i opcija jedino da uvališ kome s tim, što ti ne bih preporučio. Druga opcija je Samobor u Hr, gdje ljudi rade reparaciju, pošalješ svoje dobiješ svoje za cca 500 Eur i garanciju od 100.000 kilometara, jeben kvar i poskup ali kad se sanira rahat si.

Isto pogledaj da ti sistem negdje ne vuče zrak gore oko filtera često zna biti, prodrmaj crijeva sva, ako osjetiš labavost zateži ga iz prostog razloga što zbog lošeg vakuma gorivo koje je prije pumpe vrati se nazad, i kad upališ, upalio si tim što je ostalo u pumpi. To verglanje je razlog da navlači gorivo.

A kad upališ prvi put poslije tog verglanja, pališ li svaki naredni put ok tokom dana dok je motor još vruć/ topao ( kako ove dvije riječi sad gay zvuče :D )

Ogledaj pa izvjesti nas....;)

Pali neodredjeno,nema veze da li je hladan ili vruc motor. Nekada upali kako treba, a nekada nece, samo vergla ali kao da nema goriva. I puno zeza sto kola trzaju, jednostavno sve je drugacije na gasu kako se pojavio ovaj kvar, i dok nisam zaboravio, nije mi se nikakva lampica palila dok na racunaru nije ocitalo gresku prilikom ubrizgavanja goriva.

a opet i da je 500e nista cudno svaki auto ima neki skuplji dio koji ode poslije odredzene kilometraze , problem je sto su vecina Astri dostikli tu cifru od nekih 200.000km , kad to napravis onda nemas sekiracije , ja sam se zajebao sto sam svoju prodao Astru poslije reparacije .
I jedan savjet ako napravis sve to nemoj nikada da vozis auto na rezervi jer se sav onaj mulj skuplja kada imas slabo goriva i onda ti povuce u sistem i to ti sve zacepi i eto ti belaja , neka ti bar crtica jedna bude hajmo reci zamisljena rezerva i da uvijek od nje tocis dalje i sipaj uvajek dobro gorivo i cesto mjenjaj filter nafte jer su ti motori osjetljivi svaku promjenu primjeti

Tu sam ja pogrijesio, sto sam non-stop vozio na rezervi...

Ja se sjecam moje voznje kroz grad , kao da konja jasem :D ja drzim pun gas a auto ide pa mu oduzme gasa pa mu ga vrati i sve tako :D Meni se sve to desilo kada je stari nasuo gorivo na Braci Mujic i od tada je pobudalio , meni je prijavljivao gresku oko ubrizgavanja goriva.
Opet prije nego uzmes da radis pumpu provjeri i dizne i crijeva sva od goriva pumpu zadnju ostavi. Koliko je Astra presla i odakle je znas li joj porjeklo

Drug vrlo jednostavno, pumpa kad stane stala je i zaboravi da ćeš više upaliti. Po opisu mi to isto liči da su ti dizne u pitanju, što je vrlo lako moguće zbog našeg "europskog" goriva.

Član
Ja se sjecam moje voznje kroz grad , kao da konja jasem :D ja drzim pun gas a auto ide pa mu oduzme gasa pa mu ga vrati i sve tako :D Meni se sve to desilo kada je stari nasuo gorivo na Braci Mujic i od tada je pobudalio , meni je prijavljivao gresku oko ubrizgavanja goriva.
Opet prije nego uzmes da radis pumpu provjeri i dizne i crijeva sva od goriva pumpu zadnju ostavi. Koliko je Astra presla i odakle je znas li joj porjeklo

iz njemacke je uvezena prije 5 god sa predjenih 183.000 a danas je presla 201,725 km. a kako ti je palila, da li si imao problema sa paljenjem, nebitno da li je motor zagrijan ili hladan ?

to je ta kilometraza kada bi trebala odprilike da rikne :D Ali provjeri ti prvo dizne . Sto se tice paljenja ne sjecam se al znam da nekad je vozila normlano a nekad pocne trzati i kad trza gori onaj check engine lampica kad prestane da trza ugasi se . Ja tada nisam znao puno moguce je da su me za pumpu udarili po usima jer i poslije reparacije i postavke je auto nastavilo da trza dok nisu nesto oko dizni uradili od 2 minuta posla zato ti savjetujem prvo sve ostalo pa onda pumpu

LSD

Član
otidji ti kod ovih u Hitech da ti oni to zavrse(ako budu htjeli) jer prije 7 dana su uradili kolegi astru za smijesne pare....imao iste simtome kao i ti :D