kupovina auta (uvoz njemacka)

kupovina auta (uvoz njemacka)

Fap

Član
za ljeto planiram otic u njemacku i radit 3 mjeseca i zaradit nesto para te kupit neko ljepo avto
u pitanju je samo benzinac
razmislajo sam o alfi romeo 166 neki 1.8 ili mozda 2.4 JTD
te mozda uzet audija a3
ili vw passata
pa me zanima sta vi mislite o tome

naravno auto mora biti po pravilima da s emoze uvesti znaci da je motor 3
gledao sam na ebayu, auto.de i na mobile.de i nasao sam dosta toga interesantnog za ova 3 auta
trazio sam po cjeni od nekih 3-4 hiljade €
pa eto ako moze neki savjet i vas ;)

Član
ima mali milion tema o tome ovdje o uvozu i svim autima samo malo prolistaj ako nista opet ce se vec neko javit...

Član
Ti rece samo benzinac a pominjes alfu jtd:icon_question: Pogledaj malo po temama ima ih milion o uvozu...

Član
Sve su te cijene bajne. (Čitaj dzabe) Znam govorim ti iz vlastitog iskustva. Ja sam mislio sebi uvozit, i kad sam vidio kako šta odustao sam i kupio Golfa. Našao auto, poslan čovjek, auto nije u redu nemože se vozit za Bih. Tako par auta. Udaljenost po par stotina kilometara. Ne kažem ja da nebi nabasao na dobrog al opet... Pa ti na to ide plus registracija i sve ostalo. Cijena nije ni blizu te što piše na mobile.de + trud. Ako uzimao tamo dobro sve pregledaj i dobro se raspitaj. Dobro promisli prije nego što nekome daš pare, povratka nema.
Sretno u kupovini. Živio.

Da ti odmah kažem, ta Alfa 2.4 JTD ne zadovoljava Euro 3 normu...sve 1.9 JTD, poslije 2001. zadovoljavaju...traži 156-icu 1.9 JTD ;)

Fap

Član
dellas je napisao(la):
Ti rece samo benzinac a pominjes alfu jtd:icon_question: Pogledaj malo po temama ima ih milion o uvozu...

ma to dajem kao prijedlog

zivio sam prije 5 godina u njemackoj njemacki jezik mi nije problem :D

planirao sam ugargati sa cjenom da kupim avto i za registraciju i sve
ja bi svakako bio u njemackoj i sam bi isao da vidim auta..
tek kad bi nasao pravo vozilo pozvao bi prijatelja koji se razumije oko papirologije ;)

mene samo zanima kojem autu vi dajete predosnt u obzir se uzimaju auto djelovi izdržljivost motora itd...

da ne otvaram novu temu.jel zna neko koliko kosta registracija auta u njemackoj i osiguranje?dobio sam informaciju da se auto registruje na 3 godine i da je to oko 100 eura ako je sve uredu ali se osiguranje zato placa svakih 6 mjeseci po 500 eura.jel neko zna tacno koliko i sta se sve mora platit?