Kupovina auta iz Slovenije, Italije, Njemacke, Svicarske...

Kupovina auta iz Slovenije, Italije, Njemacke, Svicarske...

Član
Zanima me odakle je najbolje uvesti polovno auto, osim Svicarske?
Cuo sam da su auta iz Italije dosta losa, ali u zadnje vrijeme sam vidio dosta auta uvezeno iz Slovenije, zanima me kako su se ta auta pokazala?

Sve informacije su dobrodosle, i pozitivne i negativne :cool::cool:

Član
jusuf je napisao(la):
Zanima me odakle je najbolje uvesti polovno auto, osim Svicarske?
Cuo sam da su auta iz Italije dosta losa, ali u zadnje vrijeme sam vidio dosta auta uvezeno iz Slovenije, zanima me kako su se ta auta pokazala?

Sve informacije su dobrodosle, i pozitivne i negativne :cool::cool:

ako je auto dobro nije bitno odakle je to su predrasude sve je od vozača do vozača, samo švicu preskoči i to je to

Član
Slazem se da je najbitnije to kako je auto vozeno ili odrzavano, ali kad se uzme generalno, gdje su auta dobro ili lose odrzavana?

Zasto Svicu preskociti, s kim god sam pricao, svi su rekli da tamo najbolje odrzavaju auta :icon_rolleyes:

Član
jusuf je napisao(la):
Slazem se da je najbitnije to kako je auto vozeno ili odrzavano, ali kad se uzme generalno, gdje su auta dobro ili lose odrzavana?

Zasto Svicu preskociti, s kim god sam pricao, svi su rekli da tamo najbolje odrzavaju auta :icon_rolleyes:

e ovako ja bi kao prvo trazio auto da ima servisnu knjižicu , kao drugo da nije baš iz alpskih gradova jer ga je vjerovatno već dobro sol i zima načela, a kao treće morao bih ga vidjeti a ne da ti ga neko dovuče a onda vamo krš...
A švica ti brate nije europska unija ona ti je zasebna država ni tamo ni vamo nego švica i onda ti nevrijede oni zakoni kao za eu kužiš porez je duplo veći jedan vamo naš se zajebao kupio od jednog dijasporca CLK iz 2003 dao mu 6 milja eura i još je morao dat 3 milje eura poreza krivio se ko malo dite vamo je mogao proć jeftinije izišlo ga auto 18 milja maraka 230 kompresor koji je vamo duplo jeftiniji a još i regan :lol:

Član
George je napisao(la):
jusuf je napisao(la):

e ovako ja bi kao prvo trazio auto da ima servisnu knjižicu , kao drugo da nije baš iz alpskih gradova jer ga je vjerovatno već dobro sol i zima načela, a kao treće morao bih ga vidjeti a ne da ti ga neko dovuče a onda vamo krš...
A švica ti brate nije europska unija ona ti je zasebna država ni tamo ni vamo nego švica i onda ti nevrijede oni zakoni kao za eu kužiš porez je duplo veći jedan vamo naš se zajebao kupio od jednog dijasporca CLK iz 2003 dao mu 6 milja eura i još je morao dat 3 milje eura poreza krivio se ko malo dite vamo je mogao proć jeftinije izišlo ga auto 18 milja maraka 230 kompresor koji je vamo duplo jeftiniji a još i regan :lol:
Hvala puno za informacije, bice od koristi ;)

Član
gledao sam neki dan mondea sto je lik uvezao iz slovenije, zlatni mondeo, premocan, ocuvan samo tako, svi servisi radjeni, sve u ovlastenom, dobio lik racune i sve ostalo, licno isao po auto, znaci nije ni preko koga kupovao
extra prosao, ali je to zato sto je naisao na covjeka koji je uredno odrzavao svoj auto, mozes naletit na nekog koga nije bilo briga, ali realno tako je u svim zemljama, kako ima onih koji extra odrzavaju svoj auto, tako ima i onih koje boli briga u neku ruku, deri peri sto bi rekli:icon_biggrin:

Član
Ma u sustini je najbitnije da je auto odrzavano redovno i kako treba, nije bitno odakle je, tako sam ja izvukao poentu iz ovih par postova.