Kritike na vase ovlastene servisere

Kritike na vase ovlastene servisere

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
Detalj sto se desio prijatelju mom.

Momak ode da uradi spuru u Tuzli u Audijev ovlasteni servis INTER AUTO.
I kaze njemu covjek sto radi u servisu, da mu nevaljaju lezajevi amortizera i da zbog njih nemoze mu uraditit spuru. I ajde posto je auto malo stariji (audi 80) momak ode i zamjeni. Medjutim kasnije ja saznajem da su mu u srevisu trazili 90KM da mu zamjenje lezajeve, koje je on platio po 7KM i zamjenio sam.
A inace se ispostavilo kasnije da ti se lezajevi nisu morali mjenjati, jer u servisu su rekli kako ima lufta izmjedu tute i lezaja amortizera ( a to tako mora biti) i cak to provjerimo i kod mene jer kod mene je spura radjena prije i tako je oduvjek i na svakom audiju je to tako, nisam siguran za ostala vozila.

Eh dalje kada je djecko otisao ponovo u INTER AUTO - Ovlasteni servis audija, taj isti sto je sef poslovodja servisa sta vec, napadne ga, kako nemoze da mu on kaze u cemu je problem i koji je kvar, pa da onda on ode nekome druom da mu zamjeni, i napadne momka, kako mu nece radit spuru, tj poslije kada se izgalamio kaze ajd uradicu ti sad ali znas sta nemoze to vise tako, necemo ti radit kola.

SRAMOTA !!!! sta mi trpimo, u susjednoj nam Hrvatskoj ima emisija potrosacki racun gdje se moze javno zaliti na TV-u na losu uslugu. To bi trebalo zakonom provest da postoji.

Član
I kazu Inter Auto ima najbolju uslugu...on mozda zna popravit na novom kad mu kompjuter pokaze sta je kvar, al kad je nesto starije nemaju pojma...sramota

Član
vjeruj mi daki da zovne ove sa televizije i objasni kakva je situacija ovi bi dosli jer su nasi novinari zedni tih skandala jer danas sve sto se pise u novinama je skoro pa isto. vjeruj mi provjereno

Legend
ma sto bi ja otisao....jos momku kazes da se izderao na njega i rekao da nece vise raditi auto zanj ga kzzz:icon_confused: pa ja bi ga poslao poprijeko i nek se pusi,sta on glumi,a fukaree ....

Član
Samo bih ovdje istaknuo;
Ako vma kada zatreba pomoć na cesti u Zenici i u okolini Zenice, nemojte ni slučajno zvati BIHAMK i njihovu pomoć na cesti-žuti brendirani Fiat Doblo 458-J-253. Tip je totalni laik,

-odem da mi naštima paljenje, okreće malo razvodnik i još gore napravi. Kad sam mu reklamirao rekao mi je da ne znam voziti. Kasnije sam paljenje naštimao kod drugog majstora.
-džaba sam promijenio pumpu za gorivo, problem je bio u crijevima za dovod goriva koja su istruhla. (to sam na kraju sam skontao i odradio)
-itd., ima još primjera gdje je totalne gluposti pravio, meni kada je sipao antifriz nije odzračio sistem, ode da kupi termoprekidač i uredno ga naplati da bih ja kasnije saznao da je on stavio neki svoj polovan(znam čovjeka u autodijelovima blizu ovog "majstora".) Isto tako jednom čovjeku nije odzračio kočnice na golfu(mijenjao koč.tečnost)

Dakle bihamk pomoć na cesti NE.
Šlep služba bihmak DA-znam i tog lika i skroz je ok.

Ako vam već zatreba pomoć zovite hak bih, imaju i oni vozilo u Zenici.

Član
ma BIHAMK je cista "0".. Meni prije jedno 2 mjeseca kod RTV-a samo se odjednom ugasi auto, ja pokusam ga ga upalim, nista.. Nazovem bihamk dodje neki brko za 20-ak minuta i tamo vamo, gleda, pipka, ispituje i na kraju mi kaze ja ti ne mogu pomoci neznam sta mu je, ok, odguram auto na parking i ostavim ga, i sutra navece dodje moj majstor tu, otvori covjek razvodnik kad ono crkao finger, istopio se. Odemo u nipex kupimo za 8km namontiramo i vozi.. heh

Član
daki je napisao(la):
Nemogu da vjerujem, a ljepo naplate clanstvo i sve.

Naplate članstvo 25KM.....dobiješ i nekakvu turing pomoć i kartu istočne Poljske.

A i kada registruješ auto svake godine, 8KM sebi u džep.

A nastranu što ovaj lik što sam ga ja spomenuo, službenim Doblom vozi ženu na posao i sa posla.

Legend
Mislim da je Edis najbolje ispisao sve sto BIHAMK radi i cime se bavi i koji su lopovluci u pitanju.

Početnik
Fiatov servis ZOVKO na magistralnom putu Tuzla - Živinice
Sve moguće pohvale. Momci su za 5!
Dodatna pogodnost mogućnost narudžbe originalnih ORIGINALNIH dijelova po cijenama za nijansu većim od onih koje se naplaćuju u auto dijelovima.

Nijednu dijagnozu kvara mi nisu naplatili. Totalno fer i sto je najvaznije sposobni momci. Zaticao sam ih kako rasklapaju HGT-ove, Sportinge (prave), Coupe-e turbake i druge komplikovanije mashine. Kopcanje na kompjuter i iscitavanje vrijednosti takodjer su mi radili free of charge.

U Moto Nautici Tuzla su me telefonom lagano odyebali, ne radimo mi auta starija od 10 godina. Kod Zovke sve dijelove koje sam narucivao dolazili su sa originalnim zigovima. Nosac druk lezaja sa semeringom sam platio 30 KM, a ovamo ga nigdje nisam mogao ni naci.

Sto se BIHAMK-a tiche 2 negativna iskustva:
1. Prijatelju na bmw-u puca kardan (ili centralni lezaj) auto se nemoze slepati, 10 km od kuce. Zovemo mi BIHAMK cisto radi testa, dobro vece dobro vece, taj i taj kvar ta i ta lokacija, jeste li clan bihamka, reko nismo ali to nema nikakve veze pri registraciji placamo 8 KM na sto vi nama dugujete besplatno slepanje. Pa znate u pravu ste ali mi slepamo samo do prvog servisa .... 3 su sata ujutro .... koji crni servis ... reko nema sanse ne radi niko vozite auto pred kucu ... ne ne mi to nemozemo mi mozemo samo do servisa... tu poklopim slusalicu

2. Na putu Ormanica - Gradačac crkaje meni mjenjač na Fiatu, nisam član, ipak reko da najprije to rijesim zovem BIHAMK, dobar dan dobar dan, nalazim se tu i tu kvar taj i taj. Zelio bih slepanje za Banoviće, cirka 75-80 km, mozete li mi reci koliko ce to kostati. Nema problema gospodine, dajte mi vas broj nazvat cu vas za 5 minuta.
Prolazi pola sata, niko ne zove, ja opet nazovem tako i tako razgovarao sam sa nekim, kaze da da uredu je kolega ce vam se javiti brzo. Prodje jos pola sata nista. Ja lagano zovnem tipa iz Banovica, dodje sa prikolicom, natovari Fiata i mi vec krenuli nazad. Zvoni telefon dobar dan zovem iz BIHAMKA, ja se samo nasmijem i spustim slusalicu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.