Konus sarafi , gdje sta kako?

Konus sarafi , gdje sta kako?

Poz narode , zanima me gdje se ima kupiti tih konus sarafa , takodje neko da mi objasni na kojem to principu radi i da li moram traziti tipske neke ili je to sve isto , takodje me zanima i cjena i prave li se konus lopov sarafi?

Auto Astra G , moguce je da felge budu 5x112 pa to treba da se stavi na 5x110 , mogu li imati nekih problema i sl?

Član
Mora biti u svakoj boljoj vulkanizerskoj radnji za naruciti, a i svugdje gdje se prodaju felge. Cijena bi trebala da bude oko 5-7 KM po komadu (bar ja tako bilo kad sam ja sebi kupovao).
Nisam siguran da li su svi isti, mozda postoji razlika u koraku navoja izmedju razlicitih proizvodjaca automobila, tako da ti je najsigurnije da trazis za Opel Astru i naravno kazes koju duzinu hoces...

Član
Guma M , Mostar, daleko najpovoljniji. Nikakva pamet, pravi izraz bi bio sarafi SA POMICNIM konusom,

thumb_pcd-bolt-2.JPG

i tih 1-2 mm hoda kompenziraju za tu razliku u rasponu, problema nikakvih, radi se od pamtivijeka :) nijedne felge dosad nisam imao da su 4x98 (fiatov raspon) , sve su bile 4x100, i vecinom mi cak ni ovi sarafi nisu trebali, od modela do modela felge zavisi....

Član
Little Dragon je napisao(la):
znaci 5x112 na 5x110 bi mogao bez problema? Koja je cjena 20komada nesto mi uvala da dam i za to sada preko 100km

Mislim da je 4km jedan saraf, tako da bi te izaslo 80km ;)

prvo pokusaj normalnim serafom uvrtajuci serafe na X malo dotegnes jedan pa drugi i ide to polako.Ja sa renoa felgu sa rasponom 4x100 stavio na promjere 4x98 fiatov promjer znaci.Tako bi i to tvoje nekak trebalo :icon_smile:

hvala na odg izgleda da cu ipak ostati na 5x110 , momak je imao smrti slucaj ja ga odma ocrni :D ako ne poslusat cu vase savjete hvala svima :cool: