Konekcija !?

Konekcija !?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi , vidio sam da korisnici HS interneta mogu sad da podese koneknciju da se automtski konektuje racunar na net , ono samo otvorite browser i to je to , sad me zanima kako se to radi ?

ta varijanta ide sigurno podesavanjem routera/modema koji su oni dostavii,ili si ti kupio, uglavnom potrebno je da udjes u podesavanja modema i nastimas ga da on vrsi konekciju (tj da radi u route mode) i to je to. Podesavanja su razlicita za svaki modem, imas na netu kamaru upustava, samo ukucaj u google model tvog modema i trazi podesavanja ;)

Član
Odnosno treba da napravis ETHERNET konekciju preko modema.
Odnosno svi podatci ti budu u modemu i cim se komp upali konekcija je tu, ja kad reinstaliram sistem prva stvar koju imam na kompu to je internet :)

lijepo je znati sta trebam uraditi , al kako to da uradim , vidio sam da trebam promjeniti ono PPPoE na nesto drugo , e to mene j*e , da izvine ova muskadija na forumu :D

Član
hmmm drug nazoves sluzbu za korisnike i oni ti daju IP koji da kucas u browseru i preko toga udjes u podesavanja modema i tu ukucas username password i sve potrebne stvari da ti ne stoje na compu vec u modemu (bar sam ja tako radio)

Član
To ne pravis sam, uvode novi nacin konektovanja na net dakle nema vise VPN. Dosad je uveden novi nacin za gotovo 50% korisnika i svaki dan rade i prave.Znaci ne znas tacno kad ce doci da rade u tvojoj ulici ali ce biti i nista ti ne podesajes nego cim upalis kompjuter vec si konektovan.

Mada naravno postoji nacin da napravis preko VPN u startup-u da se samo konektuje ali nije to to sto ti hoces :icon_biggrin:

Član
Ja koristim adsl vec 4-5god i stalno sam bio preko USBa konektovan i prije pola god mi dosadi uvjek drajvere inztalirat za modem i slicno i nazovem sluzbu za korisnike jer nisam znao IP za pristup i rijesim stvar ;);)

Član
ee vernese koji ti je modem... ako je motorola..sto se kupi u hs u imam ti ja njen IP za podesavanja..;)

Član
evo ga meni je ovaj IP 192.168.100.1 ako bude moglo onda je to taj isti modem ako ne onda zovi hs i trazi IPod modem svog i to ti je to...nadam se da sam pomogao;)

Član
Mislim da svaka marka modema ima razilicit ip, tj Getway dresu, a mozete ju sami otrkiti tako sto kliknete na onu mali prozorcic od konekcije u taskbaru, te vam pise, ip,getway itd, copy/paste u browser, user name i acc i u modemu si, osim ako to nije kao kod ht mostara, user i pass je admin, admin...

Član
mislim da ne govorimo o toj IP..vec IP adresi tog modema kucas tu IP adresu gore u browser i otvoriti se str za podesavanje svog modema...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.