KONCEPT NISSAN EA2

KONCEPT NISSAN EA2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Inovativni prototipni automobil s tehnologijom X-by-Wire

niss_koncept_1.jpg

Nissan Motor najavio je nov konceptni automobil 'EA2' opremljen tehnologijom X-by-Wire. Tehnologija X-by-Wire rabi žice i električne impulse umjesto mehaničkih spona za upravljanje glavnim sustavima poput prijenosa, kočenja i upravljanja. Time su ukinuta mnoga ograničenja pri integraciji spomenutih sustava, odnosno omogućena je veća sloboda pri konstruiranju vozila. EA2 temelji se na prvoj generaciji crossovera Murano.

Sustavi upravljanja i kočenja by-wire
Kako su klasične mehaničke spone zamijenjene tehnologijom by-wire, sustavi upravljanja i kočenja mogu se ugraditi tako da se poveća prostor u unutrašnjosti, ali da duljina vozila ostane ista. U konceptu EA2 dobiveni je prostor omogućio dodavanje trećeg reda sjedala i povećanje kapaciteta na sedam putnika. Tehnologija by-wire također je omogućila ugradnju manjeg upravljača, poput onih u trkaćim automobilima, koji reagira na manje pomake te ga se može pomicati radi lakšeg ulaska u automobil i izlaska iz njega.

niss_koncept_2.jpg

Sustav kočenja by-wire smanjuje hod papučice uporabom električnog sustava umjesto hidrauličnih cilindara, spona i pojačala, što je također povećalo prostor u unutrašnjosti. Ugradnjom sustava upravljanja i kočenja by-wire duljina unutrašnjosti povećana je za 110 mm u odnosu na klasični model, pa sad iznosi 2600 mm.

Sustav prijenosa by-wire
Sustav prijenosa by-wire omogućuje ugradnju pomične središnje konzole, što olakšava kretanje između vozačeva i suvozačevih sjedala. Tehnologija X-by-Wire također pridonosi smanjenju mase vozila, što poboljšava performanse, povećava štedljivost i smanjuje emisije.

Član
Meni totalno glupo ovo sve reko zice...pa koji feeling ces imati za voznju, isto koda igras NFS-a na kompu...volim tehnologiju u autu, ali ovo je za mene previse kerefeka, ubija svaku uzivanciju...oke, ovo mi je jedino dobro za kombije i obiteljske monovolumene, ali za osobna auta i sportske inacice osobnih auta totalni shit !...pa makar oni ubacili mehanicke spone da imas feeling da vozis normalan auto....ne ne i ne... :(

Član
Ne bi ja nikad. Crkne i mehanika, al elektronika i cesce, a ovo kad rikne nemas nikakve rezerve, kao kad ti crkne elektricni servo, opet ostaje volan i kardan da upravljas, a ovo....uci sve sura sto ti padne na pamet :D

Član
hehehhe
a cuj ono volan ko kod trkacih automobila. jest mozda oblikom, al pozicija mu je vala ko kod kamiona. meni licno, sranje u bojama. ovo cisto reda radi da izmisle nesto sto drugi nemaju...

Član
Zamislite kako ce oni iz top gear.a popi.dit na ovo...vec sada kukaju kod svakog auta kako imaju bezosjecajan volan...zamisli sa ovim kako ce im biti drajvat haha :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.