kompresija i drugo?

kompresija i drugo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
pozz...:D...imam pitanje....kako i da li je moguce uradit kompresiju dizel motora..ne razumijem se plaho u to:D...posto mi puno ulja baca prema kutiji filter zraka??!" ,nadiem na lokve ulja u kutiji fiter zraka,,neki kazu da su karike.....posto ima i moj kolega golfa 1 dizela..bio 6 god u garazi nije paljen,presao svega 150000....i voza ga skoro 6 mjeseci i javlja se i njemu isti problem???'sta moze biti??:)

i plus nesto..:p....na mijestu kad ga upalim tek...dimi puno izbacuje bijeli dim...jer more bit do uljnog fitlera...posto ga nisam mjenjao pih ne pamtim:D..godina:p

Početnik
to sto kazes uradit kompresiju motora??? to bi ti valjda znacilo da uradis osvjezenje motora, nije ti to do filtera al trebas i njega zamijenit...osvjezenje ti podrazumijeva zamjenu karika, letecih lezajevo, difona i vodjica, dihtung glave, kartera i poklopca,filter ulja, zraka, ulje.....naravno ako budu stubline dobre...i rahat si bar 60-70 hiljada...a kosta te oko 350KM...

Član
Oggy je napisao(la):
to sto kazes uradit kompresiju motora??? to bi ti valjda znacilo da uradis osvjezenje motora, nije ti to do filtera al trebas i njega zamijenit...osvjezenje ti podrazumijeva zamjenu karika, letecih lezajevo, difona i vodjica, dihtung glave, kartera i poklopca,filter ulja, zraka, ulje.....naravno ako budu stubline dobre...i rahat si bar 60-70 hiljada...a kosta te oko 350KM...

drugim rijecima kupit motor drugi:p:lol:

Početnik
i to ti ga dodje 700-800KM i opet ne znas sta je sa njim..otvoris i vidis, ako ne valjaju stubline, ako je glava puknuta ili sta vec, ako se ne isplati radit onda kupuj drugi...

Član
Oggy je napisao(la):
i to ti ga dodje 700-800KM i opet ne znas sta je sa njim..otvoris i vidis, ako ne valjaju stubline, ako je glava puknuta ili sta vec, ako se ne isplati radit onda kupuj drugi...

steta je prava....jbg 200.000 i kusura je preso.....al to moram provjerit cim budem sa parama..da se odradim...:)...

Član
ja se izvinjavam al ja mislim da se prvo ispita kompresija pa se onda zna sta je sa motorom

Član
Odes MIRSI KRAJINI I izmjeris kompresiju i covjek ti da papir sa stepenom kompresije na svakom klipu
i onda znas sta ti je dalje raditi

Član
moram malo
izvrnes diznu sa motora uzmes komad vodovodne cijevi i zavrnes dje ide dizna na nju nabijes kurton i verglas i gledas koliko ce se napuhat i zabiljezis flomasterom i tako svaki i vidis jesuli jednaki:D
nemoj se ljutit

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.