Komp problem

Komp problem

Ajmo pomoc ljudi da ne moram formatirat dzabe, jer sam skoro i ne mogu zamislit da ponovo sve moguce programe i drivere moram nanovo instalirat.

Znaci problem je sljedeci: upalim komp sve u redu, nakon par minuta cpu usage se popne na 100%, sve koci ,jebe kevu, sere, al ipak ne toliko koliko bi cojek pomislio kad zamisli 100% cpu usage, evo npr trenutno dok ovo pisem je takvo stanje,al sve ide glat, jedino kad saltam izmedju prozora i sl onda ono trza i da, na windows task manager-u nista ne pise, odnosno ne ukazuje ni na jednu aplikaciju ili sta vec da ona crpi procesor, ono standard explorer svih 99 okupira.

Uletio garant neki seronja od virusa il sta vec, pa hajte pomagajte sta je za cinit.

Eto to mi se poce dogadjat prije 10-15 min kad sam probao preko nekog sajta konvertovat klip sa jutuba u mp3 format.

Hvala ;)

Član
jesil skenirao sa antivirusom?? ako ne izbacuje nikakve viruse, probaj sa Ccleaner-om ocistiti. meni je isto zastekao komp bio, usporio do bola. ocistio sa cleanerom, restartovo i ok...

ako ne znas odakle skinut, javni pa da ti bacim link...

Član
probaj s antivirusom sve pregledat ..

al isto sto ces uradit, i svi drugi kojim racunar na start-up pali neki mali milion programa pa mu treba 5 minuta da proradi normalno :
* u run upisi msconfig
* otvoris tab startup
* sklonis sve kvacice sa onih nekih update-a i slicnih programa koji nicemu ne sluze ali se pokrenu kad i racunar ;)

i ovo ti vjerovatno nece rijesit problem, al ce ubrzat rad racunara (pod uslovom da ovo vec nisi radio :D )

Član
evo probaj sa ovim linkom

http://hotfile.com/dl/82141772/3cf3188/CCleaner_v3.00.1310.exe.html

kad ga instaliras imas opciju clean, a pored nje imas i za registry, odradi oba, pa vidi hoce li se rijesiti problem...

Član
garant da si pokupio neku bolescinu... safe mode te probaj Malwarebytes' Anti-Malware da pocisti hamelj

ja sam imao slican problem, ctrl + alt + delete, task manager i otvori processes, tu pogledaj ima li kakvih sumnjivih procesa ako ima izguglaj na netu vidi koji su to procesi jbg neki se ne daju obrisat tako lako, + antivirus i dobro ti rece kavaz msconfig i ukini startup

Član
probaj prvo sa cleanerom odradit, najbezbolnije ti je. kad ocisti restartuj komp pa vidi jesil uspio sta popravit... pretpostavicemo da si skenirao komp od virusa :D

Nisam jos, bio sam samo jedan odredjeni folder koji mi je bio sumnjiv,al eto sad radim complete scan ,pa ako ne bude imalo rezultata idemo sa cc :)

najvjerovatnije ti 100% u procesima uzima svchost, mrezni proces upadne u jednu gresku, trebas restartovati i preinstalirati taj servis i bice ok, provjeri u task manageru da li je svchost problem, ako je ukucaj u google svchost take 100% procesor i naicic ces na rjesenje, ima ih na izvoz,,,

Nije to ,napisao sam vec da mi u task manager-u nista ne pokazuje, zato me i nervira, vamo pise 100% cpu usage, a vamo da nista sem explorera ne crpi cpu :S

hajd ovako, koji je os uopste u pitanju, koji antivirus, i gdje ti pokazuje 100% usage a u task manageru ne, onda ti se nesto ne slaze, jer task manager mora pokazivati tacno stanje cpu usage,,,

Sta mooze biti, ako si skoro instalirao OS, i recimo ostavis ga ne radis nista 10ak min do 30min, a on sam pocne crpiti cpu, narocito explorer, onda je to jedna normalna operacija operativnog sistema, tj indeksiranje, koje os vrsi radi brze pretrage, pa ti mozda to trenutno komp radi,,,,

Ovako, OS je xp sp3 , antivrus Avira, a OS sam instaliro ne bas skoro, ima par mjeseci sigurno, nego evo sta wtm pokazuje :

92130094.jpg

By erol_brcak at 2010-11-14

65157666.jpg

By erol_brcak at 2010-11-14

Skini programcic i nadji sta explorer otvara a ne moze da otvori jer je ostecen fajl, obicno je u pitanju video fajl, i obrisi ga, restart komp i to bi trebalo biti to
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645.aspx

First, recreate the problem causing explorer to use 100% CPU utilization. Then open up the Process Monitor tool and it will show explorer infinitely trying to do a file operation.
It will show you the exact file it's trying to read over and over again.