Koji bicikl kupit??

Koji bicikl kupit??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ej raja...dosao sam u dilemu kao i vecina vas pri kupovini novog bajka....oko juna/jula trebo bi uzet novi bajk..do jedno 600km...pa sad neznam sta mi je najbolje ...volio bi nesto sportsko..a ne mountain.. nasao sam ovo 470km http://bike.capriolo.com/bicikle/anaconda .... ili ako imate vi bolju soluciju po mom ukusu... samo da nije mountain jer sam ih vise sit.....svaka rupa ja u zraku...:lol::lol:

Član
bolje kupi polovno za 500KM nego novo...obavezno provjeri godinu proizvodnje polovnog,da ti neko ne uvali nesto 5 godina staro...provjeri ima li lufta u prednjoj viljusci,ruckama-guvernalama,srednjoj i zadnjoj osovini...pogledaj centriranost rucki u odnosu na tocak i centriranost felgi...gledaj da ima sto jacu opremu (ganjaj sa deore XT mjenjacima i recimo,promax v-brake kocnicama,diskovi su losija solucija jer slabije hvataju a i lahko se iskrive...)
poslusaj me,kupi polovan,taj nov,koji je 470KM se sigurno moze naci za nekih 250KM u extra stanju...ako das za polovan 500KM,male su sanse da ces se pokajat a i duze ce ti trajat...ganjaj trek,scott,nakamura,fuji,capriolo,fisher (garry fisher)...mozda sam neke i zaboravio...izbjegavaj sa zadnjim amortizerom,tj ona opruga,ako ima uljni onda ok;)

BHT Ovisnik
ja bih uzeo od skupljih nakamuru,novi nisu skupi,a o kvaliteti da ne pricam ili scoot:icon_smile:

Član
znam ja sam konto polovno....al kad neam gdje kupit...naravno reko sam bez zadnjeg amortizera imam sad pa svaka rupica skaces ko .... ...ako znate gdje dobro mjesto za polovna bicikla javite....jer mi je po daleko ici u banja luku u capriolo radnju po bajk ..al eto sta bude bude...a sta kazete na ovo anaconda sto sam naveo od 470 km..dobro izgleda jel dobra oprema posto se bas ne razumijem u kvalitet ove opreme sad po markama ..

BHT Ovisnik
neznam,novi nakamure nisu bas pretjerano skupi,ima ih u inter sportu u merkatoru

Član
Kod ans na auto pijaci na Ormanici ima polovnih iz njemacke, bas ima izbora navukli bustelci kako rade tamo :lol:

Kad sljedeci puta budem iso slikat cu pa postavit u temu.....

Član
probaj se raspitat kod vozaca autobusa,oni cesto dovezu iz zapadne evrope,ukradena:D
bar je tako bilo u zenici kad sam ja kupovao...tamo njima,dok spavaju,u busevima,navecer dodju ti sto klepaju bajkove,i prodaju,za neku sicu,par stotina KM...a bajk vrijedi 2-3 puta toliko;)

Član
eh....znam ja to sve al kad je bugojno selo ...vidjecu to s vozacima...aa adi187 hvala puno sto ces da pogledas sta ima....kod nas su prije dovlacili ovde iz njemacke al brate nevalja nista a 500km sve izgrebano gume celave krivo sve ....

Eto meni ukradose bajk prije 2 mjeseca i skupio sam neke love,malo stara pogurala i narucio danas,stize sutra valjda.Radi se GT avalanche 3.0 disc.Mnogo sam citao o bajkovima zadnjih par sedmica i koliko cujemo radi se o zaista izvrsnom bajku,ram tenkovski,nesalomljiv.Cijena je 710 km,ali to je verzija sa diskovima,imas i bez diskova,oko 600 km je,taman koliko je tvoj budzet.

Evo ti ovdje izvrstan test bicikala bas u tom cjenovnom rangu koliko se ti zelis iskesirat.

Procitaj obavezno!

http://www.mtb.ba/?p=71

A evo pogledaj i ovdje sta se prodaje polovno trenutno.

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?board=27.0

I naravno,obavezno posjeti www.ciklocentar.com

Radnja je u Sa,ali mozes naruciti preko neta,uplatis im na ziro racun,bajk stize za dan-dva.

Član
Bas citam ovaj test, GT se prodaje ko Golf jer u Sa prakticno nemas nista kvalitetnije kupiti. A da je sad naj, bas i nije. Za istu cijenu u BL koliko sam cuo mozes kupiti mnogo bolji bajk. Da su GT-i nelomljivi to bas i nije najtacnije, sve zavisi sta ces raditi sa bajkom. Jaran je bas u ciklocentru kupio bicikl, GT Chucker, to bi kao trebao biti supercvrst bajk za stuntove. Prvo mu je pukla viljuska, nisu mu htjeli priznati garanciju, iako nije bila ostecena, nego pukla cisto zbog skoka (i ja sam je licno dobro gledao i fakat ni najmanjeg ostecenja). Nekih pola godine nakon toga, pukao mu je i ram straga (voli lik da skace). Sad je zavaren. Znam likove koji imaju Capriolo onaj "frog", pa im nista nije puklo. Ja imam neki blesavi americki bicikl, vozam ga vec nekih 6-7 godina, tezak ko tenk, al nista mu jos nije trebalo popravljati. Vazda zezam jarana kako je dao oko 900 KM za taj GT, a najvise ga je popravljao od svih. Meni se licno kod GT-a ne svidja polozaj sjedenja, neka glupa geometrija rama. Vozao sam i tog 3.0, a i 1.0 i nije mi to to. I ovaj bajk sto si stavio na prvi link, to je mountain isto. Mozda ti hoces model bez amortizera. Nisi napisao kuda vozis, ak nemas velikih skokova, divljanja po prirodi i slicno, gotovo svaki bajk ti moze dobro sluziti.

Član
kupi polovno....ima ih u SA dosta sto prodaju polovna bicikla....
a ja bih ti preporucio ZEG, GT, Nakamuru, Kellys... :cool:

a evo sad gledam na ovom tvom linku
ovo nije lose
http://bike.capriolo.com/bicikle/lizard

Član
Evo prodaje momak dobar bike a ne traži puno,pogledaj pa javi:

http://www.teretana.ba/forum/viewtopic.php?f=11&t=5971

VR6Boki je napisao(la):
Bas citam ovaj test, GT se prodaje ko Golf jer u Sa prakticno nemas nista kvalitetnije kupiti. A da je sad naj, bas i nije. Za istu cijenu u BL koliko sam cuo mozes kupiti mnogo bolji bajk. Da su GT-i nelomljivi to bas i nije najtacnije, sve zavisi sta ces raditi sa bajkom. Jaran je bas u ciklocentru kupio bicikl, GT Chucker, to bi kao trebao biti supercvrst bajk za stuntove. Prvo mu je pukla viljuska, nisu mu htjeli priznati garanciju, iako nije bila ostecena, nego pukla cisto zbog skoka (i ja sam je licno dobro gledao i fakat ni najmanjeg ostecenja). Nekih pola godine nakon toga, pukao mu je i ram straga (voli lik da skace). Sad je zavaren. Znam likove koji imaju Capriolo onaj "frog", pa im nista nije puklo. Ja imam neki blesavi americki bicikl, vozam ga vec nekih 6-7 godina, tezak ko tenk, al nista mu jos nije trebalo popravljati. Vazda zezam jarana kako je dao oko 900 KM za taj GT, a najvise ga je popravljao od svih. Meni se licno kod GT-a ne svidja polozaj sjedenja, neka glupa geometrija rama. Vozao sam i tog 3.0, a i 1.0 i nije mi to to. I ovaj bajk sto si stavio na prvi link, to je mountain isto. Mozda ti hoces model bez amortizera. Nisi napisao kuda vozis, ak nemas velikih skokova, divljanja po prirodi i slicno, gotovo svaki bajk ti moze dobro sluziti.

Ma nisam ja reko da je naj,ali kazu da za te pare tesko mozes naci sta bolje,bar u Sa,a citao sam i po netu,ima ona stranica mtbr.com,narod iznosi svoja misljenja i ima zaista mnooooog recenzija na temu ovog GT-a sto sam naveo,niko nije spomenuo pucanje rama.Jedino kao manu iznose nesto manje kvalitetnu viljusku,ali to je dio koje se mijenja kad se bicikl malo preraste.Ne znam kakav je chucker,ali koliko sam skontao GT je inace poznat po cvrstim ramovima,a sta je tvoj drugar radio s njega,bog dragi zna;)

A zaista Taaky,vidi za sta ti je bajk,sto rece boki,ako ga ne planiras silovat na 10-metarskim skokovima dobar ti je svaki iole kvalitetniji.Samo oizbjegavaj fully (oba amortizera) ukoliko se radi o bajku ispod 1000km.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.