Koja oko ulja?

Koja oko ulja?

Član
Treba mi ulje spec 505.01 4l , interesuje me vaša iskustva, sam bi zamijenio ulje tj uradio zamjenu ulja i filtera. Interesuje me koje ulje je oks, kupio bi ovo vw što navodno sipaju ili da idem sa castrolom... ili neka treća verzija.....ugl ne neko fuš :) Navodno ima fejkanog castrola bla bla. ugl treba mi 4l spec 505.01

Ugl radi se o pd golfu 5

Član
Dugo vremena koristio Mobile 1 i onako...srednja žalost.Zatim jednom nasuo Wurth,i motor dosta bučniji:icon_eek:

Sipao Modricu 505.01 i nju su testirali u ASA Autu i sipali jedno vrijeme,da sam sada na Castrolu ali original 100% i fakat se osjeti razlika. Moja preporuka Castrol ali da si siguran da nije dupljak,već original-ako imaš mogućnosti vani da ga kupiš negdje u Evropi;)

Doduše kod mene je servis ulja na svakih 5 hiljada ,tako da:123:

Član
Kako izgleda fejk castrol u odnosu na orginal ako neko zna volio bi da vidim....

O modrici ne razmisljam :D

Član
ja gledam neki dan litra castrola 17km, ne mogu da vjerujem da je pravi castrol
ja sam ga majku mu placao oko 25-27km po litri
kod starog u telecomu dovlace iz inostranstva originalni castrol, za mene No1 sto se ulja tice

Član
vec je svuda prozvakano koje ulje u tdi pd

nebitno 100 konja il 150

bilosta 505.01

pitanje ostalog samo kolko si spreman potrosit

ja koristim castrol edge, 3000km pun gas voznje, mozda dec potroseno na stangici ako i tolko

193000km na satu

Član
aServis je napisao(la):
Kako izgleda fejk castrol u odnosu na orginal ako neko zna volio bi da vidim....

O modrici ne razmisljam :D

Ima hologram naljepnicu na čepu i folijom mu je zaptiveno grlo kanistera.Ako nadjem negdje sliku ovo što sam ja sipao okačim je ovdje...

A vjeruj mi da je i bolja Modriča 505.01 nego neki dupljak Castrol ili šta već...Radili su testiranje tog ulja u Golfu 5 u ASA autu i sipali ga od 0 KM pa do 100 hiljada.Poslije 100 hiljada su otvorili motor i apsolutno nikakve izhabanosti nisu našli komponentama motora.

Jer i litra te Modriče košta oko 25 KM,pa ti sad vidi;)

Član
ja u peugeota sipam total 5w40 poslije 18000km zamjenio, fali ga mozda 1dcl(sto neznaci da je dobro ili lose ulje) a kosta 14-20km litar, sad neznam jel spada pod tu tvoju spec,ali mozes pogledat na netu

Član
a sta je sa shell-om :icon_question:,jer i meni je vakat jos malo mijenjati kod sebe,rijec je o 1.4 motoru(benzin),sta sipati:icon_question:

Član
Ako neko ima sliku orginal ambalaže od castrola neka postavi probaću naći u ovlaštenim servisima castrol valjda je tamo orginal...inače nebi kupovao kopiju, sa modričom nešto sam skeptičan i kako bi rekao imam neke predrasude možda je ok ali ja sam septičan :D

Cijena, ne znam al recimo u servisu ovlaštenom nepiše koje su sipali piše smo da je po spec 505.01 i da je cijena 17km/l nevidim zašto nebi ta cijena bila i u slobodnoj prodaji.... Al recimo do jedno 25km/l nebi išao preko....iza ovih praznika provjerim cijene pa javim...

Član
MTR je napisao(la):
1L Castrola u Njemackoj je 25 Eur

zavisi, imas ga od 8eura l pa na dalje. na benz. pumpama je sve skuplje.

http://www.oelwelt24.de/catalog/Motor%F6le/PKW+%20+Transporter/5W-40/Motoroel+1+L+-+CASTROL++Magnatec+Diesel+5W-40+B4?osCsid=7d05a1892c4e3c57e875cef0a7e9a111