koja je ovo zaštita

koja je ovo zaštita

Član
Danas sam vidio pasata koji pored klime ima neš ko digitron :) predpostavljam da se radi o nekoj zaštiti pa ako neko zna o čemu se radi volio bi čujem....jel to custom ili to neko radi?

Član
hmm.. vidi kod mladena-mete ima li kod njega sta tako, ako ima i da valja on to mora imati :)

Član
Mozda mislis na ovo, mada ovo nema veze sa zastitom:

2050919.004.1M.jpg

vidio sam to u par auta,po meni je to losa investicija i losa zastita iz razloga sto se nakon konstantnog kucanja PIN-a izlizu 4 broja tj brojevi PIN-a i onda svako ko ima i malo u glavi moze pogoditi PIN. ;)

Član
Meni se vise cini da je ovo tipkovnica za handsfree sustav za mobitel :D

Ali mi se svidja kako pojedinci razmisljaju, bilo bi fora ugraditi onu cegrtaljku kao sa starih sefova :lol: Ujedno anti-lopov i anti-alkos sustav :D

tibor987 je napisao(la):
Meni se vise cini da je ovo tipkovnica za handsfree sustav za mobitel :D

Ali mi se svidja kako pojedinci razmisljaju, bilo bi fora ugraditi onu cegrtaljku kao sa starih sefova :lol: Ujedno anti-lopov i anti-alkos sustav :D

ovo sto sam ja vidjao nije ovo sa slike , ali je poprilicno slicno , uglavnom treba se ukucati pin da bi se ugasila blokada

Član
Prijatelj ima to na autu, kao sto su i prije mene rekli, mora se ukucati kod da bi mogao upaliti auto, tacno je i to da se poslije nekog vremena izlizu tipke, ali i za to postoji rjesenje, preko tipki se zalijepi folija, bar tako moze kod ovog prijatelja, pa kad se folija izlize, samo je zamijeni sa novom i nista se ne pozna,nadam se da sam pomogao.

Glupost je ovo,jer se kao sto su naveli moze desiti da se tipke izlizu,a i ako se zastiti opet profesionalac(predpostvljam da nece doci VK bravar da obije golfa od 15-tak hkm,nego dodje profi sa opremom) ima prah i infracrnu lampu za otkrivanje otisaka pa ce i tome najlonu preko tipki stati u kraj...najbolje je smanjiti detaljno opisivanje radova na autu jer sam sebi ispisujes onu rubriku "pod detaljno" na oglasnoj tabli od nekog lopova ;)
najbolje je ipak neku komponentu otkaciti bez koje auto ne moze krenuti i da samo ti znas za nju,ni babo ni komsija..samo ti!

Član
Zipa sad izlizale se tipke, broj mogućih kombinacija
4 br = 24x
5 br = 120x
6 br = 720x

Malo mi je nelogično da takav sistem nakon x pokušaja nema neku pauzu, ili mogućnost sa 5-6 kombinacija...I sad ovakav sistem sa 6 brojeva pa neka drka cijlu noć :)

Ps. mene je samo interesovalo jel ovo neka blokada i kakva su iskustva....

Član
dobar je fazon kod nove kobre sto jedno te istu tipku pritisces razlicit broj puta u intervalima ali nije ni ovo lose samo stavis da se koristi recimo 8 brojeva to je vrh

Član
nisam siguran al mislim da imas samo 3 pokusaja za PIN i to moras cekat dosta vremena 20-30 sekundi izmedju pokusaja
vjerovatno se oglasi alarm ako 3 puta pogrijesis i onda moras PUK ukucat da ga odblokiras

a mozes i promjeniti PIN kad ti se tipke izlizu ;) kad vidi sve tipke izlizane moze usima mahat a ne pokusavat kombinacja:D

u engleskoj smanjuju premiju osiguranja ako imas imobilizer pored alarma ugradjen tako da nebih rekao da je bas beskorisno

Član
kod mene pezola ima kodirano paljenje fabricko , 4 broja pin naravno kad se odredjene tipke izlizu popucaju promijenis i nema frke :cool: auto ne mozes upalit dok pin ne ukucas mozes verglat do sabaha , a sad mozda i za to imaju kakvu spravicu jbg lopovi su to :lol: