Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Danas sam vidio pasata koji pored klime ima neš ko digitron predpostavljam da se radi o nekoj zaštiti pa ako neko zna o čemu se radi volio bi čujem....jel to custom ili to neko radi?
vidio sam to u par auta,po meni je to losa investicija i losa zastita iz razloga sto se nakon konstantnog kucanja PIN-a izlizu 4 broja tj brojevi PIN-a i onda svako ko ima i malo u glavi moze pogoditi PIN.
Prijatelj ima to na autu, kao sto su i prije mene rekli, mora se ukucati kod da bi mogao upaliti auto, tacno je i to da se poslije nekog vremena izlizu tipke, ali i za to postoji rjesenje, preko tipki se zalijepi folija, bar tako moze kod ovog prijatelja, pa kad se folija izlize, samo je zamijeni sa novom i nista se ne pozna,nadam se da sam pomogao.
Glupost je ovo,jer se kao sto su naveli moze desiti da se tipke izlizu,a i ako se zastiti opet profesionalac(predpostvljam da nece doci VK bravar da obije golfa od 15-tak hkm,nego dodje profi sa opremom) ima prah i infracrnu lampu za otkrivanje otisaka pa ce i tome najlonu preko tipki stati u kraj...najbolje je smanjiti detaljno opisivanje radova na autu jer sam sebi ispisujes onu rubriku "pod detaljno" na oglasnoj tabli od nekog lopova
najbolje je ipak neku komponentu otkaciti bez koje auto ne moze krenuti i da samo ti znas za nju,ni babo ni komsija..samo ti!
Zipa sad izlizale se tipke, broj mogućih kombinacija
4 br = 24x
5 br = 120x
6 br = 720x
Malo mi je nelogično da takav sistem nakon x pokušaja nema neku pauzu, ili mogućnost sa 5-6 kombinacija...I sad ovakav sistem sa 6 brojeva pa neka drka cijlu noć
Ps. mene je samo interesovalo jel ovo neka blokada i kakva su iskustva....
dobar je fazon kod nove kobre sto jedno te istu tipku pritisces razlicit broj puta u intervalima ali nije ni ovo lose samo stavis da se koristi recimo 8 brojeva to je vrh
nisam siguran al mislim da imas samo 3 pokusaja za PIN i to moras cekat dosta vremena 20-30 sekundi izmedju pokusaja
vjerovatno se oglasi alarm ako 3 puta pogrijesis i onda moras PUK ukucat da ga odblokiras
a mozes i promjeniti PIN kad ti se tipke izlizu kad vidi sve tipke izlizane moze usima mahat a ne pokusavat kombinacja
u engleskoj smanjuju premiju osiguranja ako imas imobilizer pored alarma ugradjen tako da nebih rekao da je bas beskorisno
kod mene pezola ima kodirano paljenje fabricko , 4 broja pin naravno kad se odredjene tipke izlizu popucaju promijenis i nema frke auto ne mozes upalit dok pin ne ukucas mozes verglat do sabaha , a sad mozda i za to imaju kakvu spravicu jbg lopovi su to :lol: