Kod Sinja napadnuti navijači Željezničara

Kod Sinja napadnuti navijači Željezničara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MTR

Član
Split, 14.02.2010., 14:06 | I.D.

Navijači Hajduka oštetili su automobil navijača Željezničara nakon jučerašnje utakmice, tijekom koje je privedeno 13 osoba.

Na cesti na sinjskom području na predjelu Jabuka, četiri nepoznate muške osobe u vozilu austrijskih registracija presreli su osobno vozilo bosanskohercegovačkih registarskih oznaka u kojem su bile četiri osobe, priopćili su iz PU splitsko - dalmatinske. Muškarci koji su oko vrata nosili šalove Hajduka s palicama su razbili vjetrobransko i bočna stakla na vozilu BiH registracija u kojem su bili navijači Željezničara. Vozač je pobjegao i prijavio slučaj policiji.

U njegovom je vozilu po dolasku policije pronađena palica i bengalka, za koje je rekao da su u auto stavili napadači. U policiji napominju kao su se spomenuti navijači Željezničara svojevoljno udaljili od kolone koju je čuvala policija. U ovom incidentu nema ozlijeđenih i oštećeni nisu željeli podnijeti kaznenu prijavu. Materijalna šteta na vozilu procjenjuje se na oko 4.500 kuna, a policija traga za počiniteljima.

Inače, na prijateljskoj utakmici Hajduka protiv Željezničar iz Sarajeva, a na kojoj je bilo 6.500 gledatelja, tijekom privođenja jednog BiH državljanina zbog paljenja bengalke na stadionu došlo je do napada navijača Željezničara na policajca koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede. Jedan od gostujućih navijača policajca je udario nogom u zatiljak. Trojica su privedena na kriminalističku obradu. Još je privedeno osam navijača Hajduka. (i.D. / Hina)

Član
izdvojili se,ne znam sta su drugo ocekivali...premda to nisu navijaci sto su ih napali,to su huligani...njih ne treba nazivat navijacima...

Ne postoje pravi navijači, jer pravi ljubitelji nogometa ostaju u kući i na televiziji gledaju utakmice, a sve zbog divljaka koji su na stadionima i pogotovo oko njega. Ja sam bio na fakultetu u Splitu 6 godina, i ni jednom nisam otišao na neku utakmicu, ne zato što nisam posebno vezan uz taj sport nego upravo zbog ovakvih što presreću automobile, ili lome po gradu poslije utakmice, sto puta je scenarij bio isti, takozvana torcida poslije utakmice ide i lomi sve što se da slomiti. Nema veze je u pitanju Hajduk, Željezničar ili Milan, huligani su huligani i jedino pendrek može nešto učiniti.
I pitam se kakav je to mentalni sklop ići presretati neki automobil... ccc :icon_rolleyes:

Član
j*o ih fudbal kretenski... dabogda ga ukinuli skroz na nasim podrucjima bio bi presretan..

Član
Porschefan je napisao(la):
Ne postoje pravi navijači, jer pravi ljubitelji nogometa ostaju u kući i na televiziji gledaju utakmice, a sve zbog divljaka koji su na stadionima i pogotovo oko njega. Ja sam bio na fakultetu u Splitu 6 godina, i ni jednom nisam otišao na neku utakmicu, ne zato što nisam posebno vezan uz taj sport nego upravo zbog ovakvih što presreću automobile, ili lome po gradu poslije utakmice, sto puta je scenarij bio isti, takozvana torcida poslije utakmice ide i lomi sve što se da slomiti. Nema veze je u pitanju Hajduk, Željezničar ili Milan, huligani su huligani i jedino pendrek može nešto učiniti.
I pitam se kakav je to mentalni sklop ići presretati neki automobil... ccc :icon_rolleyes:

ne slazem se s tobom jer mislim da ima i na stadionu pravih navijaca,koji su u torcidi,bbb-u,manijacima ili u bilo kojoj navijackoj skupini...samo sto uvijek ima odredjena grupa ljudi koji se predstavljaju kao clanovi tih istih i koji prave sranja..

wade je napisao(la):
ne slazem se s tobom jer mislim da ima i na stadionu pravih navijaca,koji su u torcidi,bbb-u,manijacima ili u bilo kojoj navijackoj skupini...samo sto uvijek ima odredjena grupa ljudi koji se predstavljaju kao clanovi tih istih i koji prave sranja..

A tako nekako, nisam mislio baš doslovno da nema navijača, nego sve pada u drugi plan kad se dogode ovaka sr.nja, zbog tih koje predstavljaju kao navijači.
Ali, isplati li se ići bilo gdje na utakmicu kad riskiraš i glavu i imovinu.

Član
E cuj pravi ljubitelj ostaje kuci, pa ko god ide na utakmice zna da nema ljepseg osjecaja od postizanja gola, napetosti, atmosfere. Ti divljaci su pojedinci, ne mozes sad reci da su svi divljaci sto idu na utakmice i navijaju, ovo su pojedinci koji imaju tu neku losu furku, al' eto hvala bogu pa su ti momci dobro da nisu ozbiljno povrijeđeni...

I jos nesto,pozdravljam sve navijace F.K Sarajeva :)

Najobicnije istresanje bijesa i onog zivotinjskog u covjeku, tako je svugdje, vidio sam toga i u Bosni, a i u Italiji. Djecurlija 15-16 godina, pogledaju par nekih filmova o huliganima, malo sintelana, malo trave i glumi nekog opasnog frajera, fura se na fasizam bez nekih opravdanih razloga itd. Nisam bas najbolje upucen, ali mislim da je bila u pitanju prijateljska utakmica i da su Zeljo i Hajduk prijateljski timovi, samim tim i navijaci bi trebali biti prijateljski nastrojeni.

Problem je što ti pojedinci koji prave sr.nja, stvaraju cijelu sliku i utakmica i navijanja.
Pa vidi se i po ovome, uopće se ne spominje kako se igralo na terenu, nego samo ovih par budala što su napali druge navijače. Uoptrebio sam metaforu kad sam rekao da nema navijača.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.